Eesti publik näeb otseülekandes La Scala hooaja avaetendust

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
La Scala ooperiteater.
La Scala ooperiteater. Foto: BDG Music

Esmaspäeval, 7. detsembril avab oma tänavuse ooperihooaja maailmakuulus Itaalia teater La Scala, mille avaetendust "Carmen" saab jälgida otseülekandes suurelt ekraanilt Tallinnas Nokia Kontserdimaja ooperiõhtul.

Ooperiõhtu korraldaja BDG Musicu produtsent Priit Mikk nentis, et peatselt avatava Nokia Kontserdimaja tipptehnika tagab vaatajatele ühtaegu maailma tuntuima ooperiteatri väärilise kultuurielamuse kui haarab kõrgtehnoloogilise kvaliteediga.

"La Scala ooperihooaja pidulik avamine on Euroopa kultuuriringkondade suursündmus ja esmakordselt avaneb meie ooperisõpradel võimalus sellest osa saada Tallinnast lahkumata," rääkis Mikk. "Püüame luua Nokia Kontserdimajas lisaks tippooperielamusele ka avaõhtuväärilise piduliku õhkkonna. Otseülekannet on palutud sõnavõtuga sisse juhatama Arne Mikk, kes on lavastanud "Carmenit" Rahvusooperi Estonia laval ja ta ise on ka korduvalt La Scalat külastanud."

La Scala ooperihooaja avaetenduse Georges Bizet "Carmen" peaosades astuvad üles Anita Rachvelishvili (Carmen), Jonas Kaufmann (Don José), Erwin Schrott (Escamillo) ja Adriana Damato (Micaëla). Dirigeerib Daniel Barenboim.

Enam kui kahesaja-aastase ajalooga suurejooneline ja harukordse akustikaga ooperiteater La Scala ehk Teatro alla Scala Milanos on üks maailma kuulsamaid ja ühtlasi Euroopa suurim ooperiteater, mis mahutab kuni 2000 inimest. Teatri ooperihooaja avamine leiab iga-aastase traditsiooni kohaselt aset Milano kaitsepühaku Püha Ambrosiuse päeval, 7. detsembril.

Pilet La Scala avaooperi "Carmen" etendusele Nokia Kontserdimajas maksab 250 krooni. Piletid tulevad Piletilevis ja Ticketpro.ee veebikeskkonnas müügile reedel, 28. augustil.

Uuest aastast vähemalt kord kuus Nokia Kontserdimajas toimuvatel ooperiõhtutel jõuavad siinse publiku ette otseülekandes veel mitmed tuntud ooperiteosed Euroopa juhtivate ooperiteatrite repertuaarist.

Ooperiõhtud jõuavad Nokia Kontserdimajja BDG Musicu ja leviettevõtte Emerging Pictures koostöös.

"Teeme koostööd kümnete saalidega, kuid Nokia Kontserdimaja on seninähtutest kindlasti parim ja sobib tippooperi nautimiseks suurepäraselt," kiitis Emerging Pictures'i juht Giovanni Cozzi ja lisas, et ettevõte vahendab maailma esiteatrite etendusi, suurkontserte ning sõltumatuid filme HD-kvaliteedis suurele ekraanile paljudes paikades üle USA, Euroopa ja Austraalia.

Nokia Kontserdimaja valmib kultuuri- ja vabaajakeskuses Solaris, kus hakkavad muu hulgas asuma kinokompleks, väärtfilmikeskus, mitmed kohvikud, restoranid ja kauplused.

Solarise keskus ja Nokia Kontserdimaja saavad koduks Pimedate Ööde Filmifestivalile ning Vanemuise muusikalidele. Esimene muusikal "Evita" esilinastub kontserdimajas tänavu 27. novembril.

Teadaolevatest suurüritustest toimub 2010. aastal Nokia Kontserdimajas Euroopa filmitööstuse tähtsündmus - European Film Academy Awards ja samal aastal annavad peatselt avatavas saalis kontserdi New Yorgi sümfoonikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles