Tallinna külastab Roman Abramovitši jaht

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Abramovitši jaht Stockholmi sadamas
Roman Abramovitši jaht Stockholmi sadamas Foto: SCANPIX

Selle nädala pühapäeval, 1. juunil külastab Tallinna vene miljardärile Roman Abramovitšile kuuluv jaht Pelorus.

Jaht saabub Tallinnasse firma Merkotrans kutsel ja selle firma esindaja Vladislav Šorohovi kinnitusel kuulub jaht vene miljardärile, edastab postimees.ee

Pole teada, kas Abramovitš koos oma alusega Tallinna tuleb. Postimees.ee andmetel asus superjaht Pelorus veel 23. mail Rootsis Stockholmi sadamas.

115-meetrise Pelorusi lasi ehitada üks Saudi Araabia šeik. Vene miljardär ostis selle aluse 72 miljoni naela (1,6 miljardi krooni) eest 2004. aastal.

Pelorusi peetakse maailma üheks kõige luksuslikumaks jahiks ja on erajahtidest suuruselt maailmas 11. kohal. Jahi maksimumkiirus on 19 sõlme, keskmine kiirus 12 – 14 sõlme

Pärast jahi omandamist lasi Abramovitš selle ümber ehitada. Juurde lisati teine helikopteritekk, neli uut stabilisaatorit ning muudeti nii vööri kui ka ahtrit.

Pelorusi meeskonda kuulub 46 inimest ning koos Abramovitši perekonna ja külalistega tuleb pardale tavaliselt ka turvameeskond.

Suveperioodil seilab Pelorus Vahemeres ja talvel Suessi kanalis.

Abramovitš on oma jahti ka välja üürinud. Nii näiteks said 2005. aastal jahi oma kasutusse jalgpallurid Frank Lampard ja John Terry, kes Chelsea jalgpallimeeskonna omaniku Abramovitši arvates sellel hooajal häid tulemusi näitasid.

Pärast seda, kui John Terry abiellus oma kallima Toni Poole`iga 2007. aasta suvel, veetsid nad oma mesinädalad Pelorusiga Vahemerel seilates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles