Briti naine uputab mured pudelisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stress ajab jooma.
Stress ajab jooma. Foto: SCANPIX

Keskealised Briti naised on järjest rohkem jooma hakanud, selgub sealmail korraldatud  tarbijauuringust. Stressi ja muresid uputatakse veiniklaasi vähemalt ülepäeviti.


Kui siiani on Suurbritannias pinnuks silmas olnud pigem noorukite purjutamine, siis nüüd tuleb välja, et tänu kangematele jookidele tarbivad keskealised rohkem puhast alkoholi kui iial varem, kirjutab MailOnline.

Joomine on saanud normiks, selgub uuringust. Tervelt 40 protsenti 45- kuni 64-aastastest naistest joob kolmel kuni seitsmel päeval nädalas. Suurenenud on õlle ja kangemate veinide tarbimine.

Üle viiendiku kõikidest hea töökohaga keskeas täiskasvanutest joob rohkem kui aasta tagasi, väites, et alkohol aitab neil lõõgastuda. 

Alkoholi tarbimise kasvu seostatakse eelkõige majanduskriisist ja võimaliku töö kaotamise hirmust tingitud stressiga.

Kõige muu hulgas tuli uuringust välja ka, et paljude arvates on joomine üks osa Briti kultuurist. Tervelt neljandiku hinnangul ei ole enda täisjoomises mitte midagi taunimisväärset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles