Rootslanna on 29 aastat Berliini müüriga abielus olnud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliini müür
Berliini müür Foto: Wikipedia.org

Normist kõrvale kalduva seksuaalse käitumise diagnoosiga rootslanna on 29 aastat olnud abielus Berliini müüriga.

54-aastane Eija-Riitta Berliner-Mauer, kelle perekonnanimi tähendab saksa keeles Berliini müüri, abiellus selle betoonist ehitisega 1979. aastal, kirjutab newsvault.com.

 

Berliner-Maueri kinnitusel armus ta sellesse müüri juba lapsena, nähes seda televiisorist.

 

Vanemana hakkas rootslanna Berliini müüri fotosid koguma ja säästis raha, et Berliini sõita. Oma kuuenda reisi ajal, mis toimus 1979. aastal, abiellus ta kümnekonna tunnistaja juuresolekul müüriga.

 

Naise kinnitusel on tal müüriga hea suhe.

 

Põhja-Rootsis Lidenis elava naise sõnul tunneb ta, pikkade, kõhnade ja horisontaalsete asjade suhtes seksuaalset tõmmet.

«Suur Hiina müür on ka atraktiivne, kuid minu jaoks liiga jäme ja robustne,» nentis rootslanna.

Kui suurem osa inimkonnast tervitas 1989. aastal Berliini müüri langemist, siis selle müüri «abikaasa» oli šokeeritud.

Berliner-Maueri kinnitusel ei suutnud ta pärast seda enam oma «kallimat» külastada ja ta eelistab müüri meenutada sellisena, nagu see varem oli.

«See, mida nad Berliini müüriga tegid, on kohutav. Nad tapsid mu abikaasa,» nentis parafiilia diagnoosiga naine.

Parafiilia on seksuoloogias normist kõrvale kalduv seksuaalne käitumine või eelistus. Parafiiliad on seksuoloogias kirjeldatud hoiakute ja käitumiste kompleksid, mille esinemist tuvastatakse sümptomite kaudu.

Berliini müür (saksa keeles die Berliner Mauer) oli betoonist barjäär, mis alates 13. augustist 1961 kuni 9. novembrini 1989 eraldas Lääne-Berliini Saksa DVst. Müür oli üks Külma sõja ja Saksamaa eraldamise tuntumaid sümboleid.

Müür kuulus Lääne-Berliini piiravate kaitseehitiste-piirirajatiste vööndisse. Sarnase piiritõkkega oli kaetud kogu piir Lääne-Saksamaaga. Selle tulemusena laius Ida-Saksamaa piirivööndi 500 ruutkilomeetril betoonist valli, okastraadi ja isetulistavaid relvi täis surmatoov perimeeter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles