Kellest saab Kennedyte klanni uus juht?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joseph Kennedy
Joseph Kennedy Foto: Wikipedia.org

Pärast senaator Edward Kennedy surma on USAs hakatud spekuleerima selle ümber, kellest saab kuulsa Kennedyte suguvõsa uus juht.

Kennedy surm ei jäta auku mitte ainult  perekonda, vaid ka demokraatide ridadesse, kirjutab AP.

Kuulus Kennedyte suguvõsa jäi juhist ilma, kuid üles kerkib ka küsimus, kes saab Edward Kennedy koha senatis.

Edward Kennedy oli oma koduosariigi Massachusettsi esindaja. Nüüd peab osariik korraldama erivalimised.

Nii perekonna uueks peaks kui ka senaatoriks on välja pakutud 1968. aastal mõrvatud senaatori Robert Kennedy vanimat poega Joseph Kennedyt.

Joseph Kennedy juhatab mittetulundusühingut, mis jagab Massachusettsi osariigi vaestele kodude kütmiseks kütust. Ta on mitmeid kordi keeldunud kandideerimast Massachusettsi kuberneriks. Kuna Joseph Kennedy elab Massachusettsis, siis on tal võimalik oma onu senaatorikohale kandideerida.

Teiseks kandidaadiks on pakutud Edward Kennedy enda poega Patrick Kennedyt, kes on samuti senati liige. Tema karjäärile on halvasti aga mõjunud ravimisõltuvus. Pärast 2006. aastal toimunud autoõnnetust käis ta sõltuvusravil.

President John Kennedy tütar Caroline käivitas kampaania, et saada välisminister Hillary Clintonist vabaks jäänud New Yorgi senaatori kohta, kuid ta loobus, kui teda hakati süüdistama poliitiliste kogemuste puudumises.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles