Google Earth tabas Loch Nessi koletise?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1934. aastast pärineval fotol figureerib väidetavalt Loch Nessi koletis, hellitusnimega Nessie.
1934. aastast pärineval fotol figureerib väidetavalt Loch Nessi koletis, hellitusnimega Nessie. Foto: Wikipedia.org

Ühe briti sõnul võis ta Google Earthi abil tabada legendaarse Loch Nessi koletise.

Mingi kuju oli Google Earthi kaardiprogrammis näha laiuskraadil 57°12'52.13" N ja pikkuskraadil 4°34'14.16" W, kirjutab The Telegraph.

Pildil on suurt merelooma meenutav olend, kes ujub vees.

25-aastane Jason Cooke avastas «Nessie», kui ta uuris internetis satelliitfotosid.

«Ma ei suutnud oma silmi uskuda. Pildil olev kuju oli koletise sarnane,» selgitas mees.

Loch Nessi koletise teemaga tegeleva projekti esindaja Adrian Shine sõnas, et leid on ebatavaline ja huvitav ning seda tuleks edasi uurida.

Selle aasta alguses käidi mitmetes blogides välja oletus, et kuulus Loch Nessi koletis  võib olla kliimamuutuse tõttu surnud. Sellist arvamust avaldati, kuna Nessie kohta ei olnud üle aasta ühtegi tähelepanekut tehtud.

Ameeriklasest seikleja ja ebatavaliste loodusnähtustega kursis oleva Bob Rinesi arvates on Šoti mägismaal kliimatingimused muutunud ning see elukeskkond ei pruugi enam oletatavale koletisele sobida.

Esimest korda teatati Šotimaal Loch Nessi järves leiduvast kummalisest loomast 1933. aastal. Alates sellest on lugematuid kordi seda looma püütud pildistada ja filmida. Enamik tõendusmaterjalist on osutunud võltsinguks.

Loch Nessi koletist on otsinud nii asjaarmastajad kui ka teadlased. Viimane selline operatsioon toimus 2008. aastal, mil uurijad võtsid appi  allveekaamerad ja sonari.

Fotot vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles