Mehe pimesool lõhkes pärast seda, kui see oli «eemaldatud»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehe pimesool lõhkes kuu pärast seda, kui see oli «eemaldatud»
Mehe pimesool lõhkes kuu pärast seda, kui see oli «eemaldatud» Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannias lõhkes ühel mehel pimesool üks kuu pärast pimesoole eemaldamise operatsioonil käimist.

Swindonist pärit 35-aastasele Mark Wattsonile tehti ühe kuu jooksul kaks operatsiooni, kuna esimesel korral ei õnnestunud kirurgil pimesoolt eemaldada, kirjutab The Telegraph.

Mehe sõnul ei uskunud ta tööandja, et tal on kahte operatsiooni vaja ning vallandas ta.

Wattsonile öeldi, et ta organismi näriva valu põhjus on pimesooles ja see tuleb eemaldada. Arst ütles, et operatsioon läks korda ning ta lubati üsna ruttu koju.

Kuid kuu pärast operatsiooni kukkus ta linnas ootamatult kokku ning ta viidi haiglasse. Uuring näitas, et mehelt ei oldud haiget pimesoolt eemaldatud ning see lõhkes. Talle tehti kohe uus operatsioon.

«Ma ei suutnud uskuda, mida mulle öeldi. Teadsin, et neli nädalat varem tehtud operatsiooniga eemaldati mul pimesool. Miks nad mind üldse lahti lõikasid?» lausus Wattson.

Teise operatsiooni järel tekkis mehel infektsioon, mille tagajärjel jäi ta kehale nelja sentimeetri sügavune ja kahe sentimeetri laiune haav.

Ta pandi uuesti haiglasse antibiootikumikuurile.

Wattson plaanib haigla kohtusse kaevata, et oma kannatuste eest kompensatsiooni saada. Mehe sõnul ei tea ta, milline osa ta organismist esimese operatsiooniga eemaldati.

«Ma ei tea, mida mult esialgu välja lõigati, kuid ma uurin välja, mis tegelikult juhtus,» selgitas kannatanu.

Haigla esindaja ei soovinud juhtumit kommenteerida, kuid lisas, et patsiendilt paluti segaduse pärast vabandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles