Loodusmaja tutvustab keskkonnateemalisi multifilme

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu loodusmaja.
Pärnu loodusmaja. Foto: Internet

Pärnu loodusmaja (Kooli 11) korraldab kolmapäeval ja neljapäeval Jussi multikate õppepäeva õpetajatele, homme 13-14.30 oodatakse loodusmajja lasteaedade ja neljapäeval 14-15.30 algklasside õpetajaid.


Õppepäeval tutvustatakse projekti “Jänku Jussiga matkarajal”, mille tulemusena valmis kaheksaosaline multifilmiseeria, milles Jänes Juss õpib tundma seeni ja marju, ravimtaimi, rabamaastikke, kaitsealasid, veekogusid, looduses liikumist, tuletegemist.



Pärast multifilmivaliku vaatamist saab tutvuda Jussi õppematerjali kasutamisega praktikas, koostöövõimalustega Pärnu loodusmajas ja Pärnumaa matkamarsruutidega.



Multifilmide stsenaariumi kirjutamisel osalesid Pärnu loodusmaja õpetajad Liivi Sommer, Katrin Vaher, Tiina Ross ja Argo Linnamäe, multifilmi tootis Lasteka portaali haldav Lasteveeb OÜ. Projekti kogumaksumus on 168 650 krooni ja rahastaja keskkonnainvesteeringute keskus.



“Soovime oma projektiga praktikas rakendada uudset interaktiivset loodusõppe meetodit, mille sihtrühm on koolieelikud ja algklasside õpilased,” selgitas loodusmaja projektitöö korraldaja Merle Einola. “Põhieesmärk on anda lapsele juba noores eas teada looduses käitumise head tavad. Jänku Juss on just sobiv tegelane nendest rääkima, sest tema tegemistega on kursis paljud kahe- kuni 12aastased Eesti lapsed.”



Jussi multikad salvestatakse DVD-plaatidele, mida jaotatakse kõikidele Pärnu linna ja maakonna lasteaedadele ning koolidele. Iga filmi kohta valmis värviraamatki, mida on võimalik veebikeskkonnast alla laadida ja välja printida.



Pärnu loodusmaja kodulehe ja www.lastekas.ee kaudu on õppematerjal multifilmi ja värviraamatu kujul kättesaadav kõikidele lastele nii Eestis kui välismaal. Lasteka portaali kõrval näeb Jussi multifilme iga päev telekanalis Kanal 7s ning internetis Youtube’i keskkonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles