Esimese rokkbändina esineb Nokia kontserdimajas Marillion

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marillion
Marillion Foto: El Comandante Producciones

Maailmakuulus Inglise kollektiiv Marillion esineb 8. novembril Tallinnas, olles esimene rokkbänd, kes uues Solarise keskuses avatavas Nokia kontserdimajas üles astub. Marillion esineb Tallinnas akustilise kontsertkavaga «Less is More» tuuri raames, kus tuleb esitamisele bändi loominguparemik.

«Marillion lööb läikima oma lood algusaastatest kuni tänaseni ja esitab neid uues akustilises kuues,» ütles bändi kitarrist Steve Rothery, kelle sõnul pole osa neist lugudest kunagi akustiliselt esitatud ning neile antakse uus aranžeering ja värv.

«Ootame ka ise põnevusega, et istuvale publikule intiimses õhkkonnas mängida,» lisas ta.

Akustilise kontserttuuri «Less is More» käigus esinetakse enamikus Euroopa riikides ja paljudes kohtades toimuvad kontserdid ka kirikutes ja teatrites. Sel aastal ilmub ansamblil ka samanimeline kontsertplaat. Tallinna esinemise kuupäevade valikul arvestati eelkõige võimalusega esineda uues regiooni nüüdisaegseimas Nokia kontserdimaja saalis.

Solarise keskus ja Nokia kontserdimaja avatakse oktoobri alguses ning Marillioni «Less is More» kontsert on värskes 1830-kohalises saalis esimene rokkbändi kontsert. Piletid hinnaga alates 450 krooni on müügil Ticketpro ja Piletilevi müügikanalites alates tänasest.

Marillion tuli kokku 1979. aastal Aylesburys, Inglismaal, saades oma nime J.R.R. Tolkieni romaani pealkirjast Silmarillion. Tuntus kogunes kiiresti kaheksakümnendate algul maailmas leviva progressiivse roki taastuleku najal ja suuresti tänu sellele oli ka Marillioni algusaastate looming mõjutatud selliste progeroki gigantide nagu Genesis, Yes, Rush ja Pink Floyd muusikast.

Kui aastal 1988 lahkus pärast nelja stuudioalbumit bändist laulja Fish, tuli tema asemele karismaatiline Steve Hogarth ning tõi bändi energia. Alates sellest hetkest pole Marillioni koosseis muutunud: Steve Hogarth (laul), Steve Rothery (kitarr), Mark Kelly (klahvpillid), Pete Trewavas (bass), Ian Mosley (trummid).

Marillion on andnud välja 14 stuudioalbumit ning lisaks erinevaid kontsert- ja kogumikalbumeid. Neist edukaim on 1985. aastal ilmunud album Misplaced Childhood, mis jõudis Inglise plaadimüügitabelis esimesele kohale ja mille hittsingel Kayleigh oli singlitabelitippudes nii Inglismaal kui USAs.

Eesti publik on Marillioniga kohtunud 1993. aastal, kui bänd oli Rock Summeri peaesineja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles