Muinastulede ööl ootavad väikemuuseumid külastajaid

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ründo Mülts
Ründo Mülts Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Laupäeval toimuva "Muinastulede öö" ja muuseumiaasta tähistamiseks korraldab Järvamaa muuseum koos Paide kultuurikeskusega retke Järvamaa väikemuuseumidesse.


Muuseumi programmijuhi kohusetäitja Elle Näppo andis teada, et retkel osaleda soovijad saavad kasutada ühisbussi või isiklikku autot.

Bussiga sõita soovijad peavad end kirja panema hiljemalt esmaspäevaks, 24. augustiks telefonil 5268287. Bussisõidu osalustasu on 20 krooni, lastel 10 krooni.

Retk algab kell 13 Järvamaa muuseumi juurest ja kulgeb marsruudil Särevere muuseum-Oisu tuletõrjemuuseum ja vanatehnikaklubi RETROM-Ründo Mültsi eramuuseum Päinurmes-Paltsu talu Vaalis ja kivikangur-Koeru valla muuseum-Jürimardi talumuuseum Metsla külas-Järva-Jaani kinomuuseum-Aravete külamuuseum.

Retke lõputseremoonia algab kell 21 Paides Lembitu pargis. Kl 21.30 süütavad Paide kuningad Thea Kristali loitsu saatel muinastule. Esinevad rahvatantsurühmad Riikar ja Vallatsi, spordiklubi Maribel, Sirje Graubergi kandletrio, laulab Lauri Lugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles