Madonna-nimeliste dresside müük algas tagasihoidlikult

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed dressihuvilised.
Esimesed dressihuvilised. Foto: Karli Saul

Täna kell 18.00 kaikus läbi Viru Keskuse teise korruse pehme kellaheli ning Bastioni salongis alustati rahvusliku tikandiga kaunistatud vabaajarõivaste müüki.


Õigupoolest hilines müük mõne minuti, sest esimese hooga ei leitud tagaruumi võtit. Õnneks tuli võti kohe välja ning Inderk Stahl ja Triin Randloo Bastionist veeretasid müügisaali 25 komplekti vabaajarõivaid, mida rahvasuu tunneb «madonna-dressidena».

Vahetult enne kella kuut oli poes tosinajagu inimesi, kes pelglikult kaameraobjektiive piilusid. Bastioni turundusjuht Triin Randloo ütles, et alates teisipäevast, kui müügi-uudis teatavaks sai, on tema telefon kogu aeg punane olnud. Inimesed helistasid ja proovisid endale dressipaari kinni panna, sest pelgasid müügi algusega seonduvat meediakära.

«Me ei tee kellelegi erandit ja kinni midagi ei pannud,» ütles Triin. «Ja iga inimene saab osta ainult ühe komplekti.»

Esimesed rõivakomplektid kadusid naiste näpus kiiresti prooviruumi. Kokku valmistati neid rõivaid kolmes suuruses: S, M ja L. Ühe komplekti hind on 3000 krooni, nii et kui kõik saab müüdud, saab Eesti riik selle partii pealt käibemaksuna 500 x 25 = 12 500 krooni. Raskel ajal abiks ikka!

Bastion ise ei teeni nende dresside pealt suurt midagi, sest iga müüdud komplekti eest kantakse teatud summa (kui palju, ei osanud Bastioni omanik Indrek Stahl hetkel täpselt öelda) Keila SOS-lastekülale tennisevarustuse ostmiseks. See oli Evelin Ilvese personaalne soov.

Triin Randloo sõnul nende rõivaste puhul tavapärast 1-kuulist pretensioonide esitamise aega ei ole. «Tegemist on käsitöö ja unikaalesemetega,» seletas Randloo. «Aga need on ülikvaliteetsest materjalist, seega probleeme ei tohiks olla.» Randloo rõhutas, et haruldasi vabaajarõivaid võib pesta vaid käsitsi.

15 minutit pärast müügi algust olid esimesed komplektid uue omaniku leidnud. Riidepuudele jäi rippuma veel 14 komplekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles