Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Retsept: Mida valmistada bataadist?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Bataat.
Bataat. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tähelepanelikum poekülastaja on kindlasti märganud meie poelettidel müüdavat bataati. Mis see on ja mida sellest valmistada?

Bataat on Kesk- ja Lõuna-Ameerikast pärit oranžika viljalihaga eksootiline vili. Bataat sisaldab palju tärklist ja meenutab maitselt porgandit.

Toorelt riivitult bataadist koos porgandiga saab maitsva salati. Samuti sobib teda serveerida kartuli asemel liharoogade kõrvale.

Vahelduseks kartulikrõpsudele proovi teha aga hoopis bataadikrõpse.

Bataadikrõpsud
Viiluta bataat õhukesteks laastudeks. Võta paar supilusikatäit õli ja lisa sinna riivitud ingverit. Määri krõpsud ingveriõliga kokku ja lase 10 minutit seista.

Küpseta bataadikrõpsud kuumas õlis kuldpruuniks ja aseta paberrätikule, et liigne õli eralduks.

Ingveri asemel võib katsetada küüslaugu, tšilliga või vastavalt oma fantaasiale. Serveeri koos dipikastmega.

Märksõnad

Tagasi üles