See kook on nagu kompott eri kookidest, sest siin on mure- ja biskviittainast, õunu, kohupiima ja vaarikaid. Aga selline kombinatsiooni sobis küll.
Biskviitkattega kohupiimakook õunte ja vaarikatega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhi (muretainas)
200 g võid
4 dl jahu
4 spl suhkrut
3 muna
1/4 tl soola
Või vahustada suhkruga (teen seda köögikombainis). Lüüa sisse muna ja vahustada, siis
teine muna ja taas vahustada. Seejärel lisada jahu ja sool ning jällegi segada ühtlaseks. Põhjatainas laotada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, küpsetada ahju alumises vahes 175-kaadises kuumuses 15 minutit.
Õunakiht
2 l kooritud ja puhastatud õunaviile
1 dl suhkrut
Õunad segada suhkruga ja laduda eelküpsetatud põhjale. Põhjale võib valada ka tekkinud vedeliku.
Kohupiimakiht
2 200-grammist pakki kohupiima
1 dl hapukoort
1 dl suhkrut
2 muna
Kõik koostisained segada omavahel. Kohupiimasegu laotada õunaviiludele, sinna peale jagada 0,5 l vaarikaid.
Biskviittainast kate
5 muna
6 spl suhkurt
2 spl kartulitärklist
5 spl jahu
Munavalged vahustada kõvaks vahuks. Munakollased vahustada koos suhkruga heledaks vahuks. Munakollasevahule lisada vaheldumisi jahu ja tärklis ning ettevaatlikult segades munavalgevaht.
Saadud tainas tõsta kohupiima- ja vaarikakihi peale.
Küpsetada ahju keskmises vahes 175-kraadises kuumuses 35 minutit.