Deutche Post tegi tellimustööna Rudolf Hessi margi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rudolf Hess
Rudolf Hess Foto: Wikipedia.org

Saksamaa postifirma Deutche Post andis kogemata välja margi, millel on kujutatud Adolf Hitleri asetäitjat, riigiminister Rudolf Hessi.

Deutche Post lasi 20 tellimustööna tehtud ümbrikule trükkida margi, millel on kujutatud lillebuketiga Hessi, kirjutab Reuters.

«See on väga kahetsusväärne, kuid selliseid asju juhtub. Arvame, et selline tellimus tuli paremäärmuslastelt. Kuid need 20 ümbrikku ja marki ei peaks Saksa riigi alustalasid kõigutama,» sõnas Deutche Posti esindaja.

Saksamaa juudikogukonnad peavad Hessi marke solvavaks ja natsiminevikuga võitlevad sakslased seda juhtumit häbistavaks.

Postifirma lubas edaspidi sellist viga enam mitte korrata.

Postifirma esindaja jätkas, et ka varem on ette tulnud, et on tellitud endiste natsiliidrite näopildiga ümbrikke või marke.

Selle aasta algusel sai Deutche Post tellimuse, kus sooviti marke, millel on kujutatud Hitlerit väikese lapsena.

Rudolf Hess (1894 – 1987) oli Saksa poliitik. Liitus 1920 natsionaalsotsialistidega, oli Hitleri lähim võitluskaaslane ja aastast 1933 tema asetäitja. Lendas ebaselgetel asjaoludel 1941. aastal Suurbritanniasse, kus ta interneeriti. 1946. aastal mõistis Nürnbergi kohus ta eluks ajaks vangi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles