ETV sai viipekeelsete uudiste toimetajad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Laansoo ETV stuudios viipekeelsete uudiste kaameraproovis.
Kristel Laansoo ETV stuudios viipekeelsete uudiste kaameraproovis. Foto: Mihkel Maripuu

Augusti lõpus Eesti Televisioonis algavaid viipekeelseid uudiseid hakkavad toimetama ja ekraanil edastama Aivo Erm ja Kristel Laansoo, kes lõpetasid eelmisel nädalal ajakirjandusõpingud.


Aivo Erm on hariduselt operaator, Kristel Laansoo aga sporditüdruk, kes läheb peagi Eestit esindama Taipeisse kurtide olümpiale.



Sel suvel õppis Eesti Rahvusringhäälingu ajakirjanduskoolitusel kuus kuulmispuudega inimest. Kõik osalenud said hakkajateks ajakirjanikeks, kellega uudistetoimetus soovib säilitada sidet kaastööde tellimiseks.



Õpitud oskused võimaldavad neil asuda tööle meedias või parandada info kättesaadavust, arendades kuulmispuudega inimeste kodulehtesid.



Koolitusel õppisid tulevased toimetajad ajakirjanduse ja ühiskonnaõpetuse aluseid, ajakirjanduseetikat, ajakirjandustekstide koostamist, teleajakirjandust ning esinemist televisioonis. Õppijad käisid juuli lõpus ka Helsingis YLEs vaatamas, kuidas Soomes viipekeelseid uudiseid tehakse.



Üksteist aastat on «Aktuaalse kaamera» uudiseid viipekeeles vahendanud tõlgid. Nüüd asuvad kuulmispuudega inimesed ise uudiseid valima ja edastama ning lisaks põhiuudistele ka oma kogukonna jaoks olulisi teemasid käsitlema.



Augusti viimasel nädalal näeb kurte toimetajaid ETV poole seitsmeses uudistesaates edastamas põhiuudiseid. Alates 31. augustist on viipekeelsed uudised ETV 2s igal õhtul kell 19.20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles