Teadlased: inimkond ei pruugi zombie-pandeemiaga toime tulla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadlased: kui zombie`d oleksid olemas, hävitaksid nad inimkonna
Teadlased: kui zombie`d oleksid olemas, hävitaksid nad inimkonna Foto: AFP / Scanpix

Kanada Ottawa ülikooli teadlaste arvates ei pruugi inimühiskond püsima jääda, kui zombie`d tõesti olemas oleks.

Matemaatikud arvutasid välja, millist kahju nende väljamõeldud tegelaste massilised rünnakud põhjustada võiksid, kirjutab The Telegraph.  

Teadlased võtsid oma teooria aluseks võimalike pandeemiate leviku mudeli, milles haiguspuhang võrdsustati elavate surnute - zombie´de - massilise levikuga.

Uurijad leidsid, et kui inimkond ei asu kohe zombie`de vastu kaitsele ning ei ründa vastu, siis ootab inimesi väljasuremine.

Teadlased jagasid uurimisalused kolme gruppi: elavad inimesed, zombie´deks muutunud ja elimineeritud zombie`d. Viimased tapeti pea maharaiumise läbi.

Teadlaste sõnul näitas katse, et elavateks surnuteks muutunuid ei ole mõtet ravida või nendega koos eksisteerida – kõige efektiivsem ja inimkonnale kasulikum on nad nii kiiresti kui võimalik hävitada.

«Zombie`de pandeemia tähendab tsivilisatsiooni kokkuvarisemist, kui neid kiiresti ei hävitata. Garantiini panek võib epideemiat leevendada ja nendega võidakse ka mingi aeg koos elada, kuid need on lühiajalised meetmed,» selgitasid matemaatikud.

Uuringu kaasautori Joe Imadi sõnul saab zombie`de pealtungi võrrelda ükskõik millise nakkushaiguspuhanguga.

«Zombie`de puhul saab aluseks võtta näiteks seagripi leviku mudeli, seal on küll mõned väiksed erinevused, kuid üldjoontes kulgeks kõik enam-vähem sarnaselt,» nentis Imad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles