Mälumäng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. Moskvas asuv Tsaar-Kolokol on maailma suurim kirikukell, mis kaalub 216 tonni. See on nn seisev kell, mida helistada ei saa. Maailma suurim töötav (helisev) kirikukell kaalub 90 tonni. Kus seda näha ja kuulda võib?


2. Seriaali «Tuulepealne maa» tunnusmuusika on Heli Läätse poolt omal ajal tuntuks lauldud  «Oma laulu ei leia ma üles», mida kaverdab edukalt ansambel Metsatöll. Kes on helindi autorid?



3. See kuulus korvpallur alustas oma karjääri alles 23-aastaselt, olles enne tegelnud poksi ja odaviskega. Venemaa spordiajakirjanikud on mehe nimetanud Arvidas Sabonise ja Vladimir Tkatšenko järel kõigi aegade kolmandaks keskmängijaks, kes kunagi NSV Liidu koondises mänginud. Pärast karjääri tegutses edukalt kunstnikuna, tehes oma töid abikaasa Inessa eskiiside järgi. Kellest jutt?



4. Milline Euroopa Liidu liikmesriigi pealinn on väikseim nii pindalalt kui ka elanike arvult?


5. Selgete põhimõtetega kirjanikul Sergei Dovlatovil oli ka kirjutamise juures üks kindel reegel, mida ta püüdis järgida. Milles see reegel seisnes?



Vastused

: 1. Minguni linnas Myanmaris. 2. Helilooja Valter Ojakäär, sõnad Leelo Tungal. 3. Janis Kruminš. 4. Valetta, Malta pealinn. 5. Kõik sõnad lauses peavad algama erineva tähega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles