Bagdad on maailma põrgulikemate paikade seas alles 10. kohal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Port Moresby slumm
Port Moresby slumm Foto: AFP / Scanpix

Kui jälgida maailmast tulevaid uudiseid, siis võiks sõjas kannatava Iraagi pealinna Bagdadi maailma põrgulikumaks paigaks nimetada.

USA netilehekülje AskMen avaldatud nimekirjas on Bagdad aga kohutavate paikade seas alles kümnendal kohal, kirjutab Reuters.

Esimesele kohale paigutus hoopis Paapua Uus-Guinea pealinn Port Morseby.

Port Morseby paigutumine esimesele kohale võib üllatavana tunduda, kuid lehekülg põhjendas seda seal massiliselt levivate HI-viiruse ja aidsiga. Lisaks kasvab sealne rahvastik kiiresti, sissetulekud vähenevad ja inimesed elavad pideva vägivalla kartuses, kuna käib gängidevaheline sõda.

Teiseks paigutus maailma kõige saastunuma linna tiitlit kandev Hiina linn Linfen. Selles linnas on kivisöetööstuse tõttu pidev sumu ja hämarus.

Maapealse põrgu kolmas paik on Burundis asuv Bujumbura. Burundis on inimeste sissetulekud ühed maailma väikseimad, Maailmapanga andmetel sada dollarit aastas. Tähtsat rolli mängib korruptsioon.

Neljandalt kohalt leiab Põhja-Korea pealinna Pyongyangi.

Tõeliseks üllatuseks on aga viiendal kohal olev, selles nimekirjas ainuke lääneriigi linn. See on USA Oklahoma, mis pandi põrgulike paikade nimekirja seal tihti esinevate looduskatastroofide tõttu.

Kuuendal kohal on Ukrainas asuv Tšernobõl, põhjusena tuumajaamas toimunud katastrooof ja selle tagajärjed. Seitsmes on kaose pardal olev Somaalia pealinn Mogadishu, kaheksas maailma kõige külmemaks linnaks tituleeritud, Siberis asuv Jakutsk. Üheksas on Bangladeshi Dhaka ja seda seal oleva saastatuse tõttu.

Netileht avaldas ka niinimetatud paradiisid. Esimesel kohal on Atlandi ookeani lõunaosas asuv Tristan da Cunha saarterühm, teisel Inglismaal asuv Cotswolds ja kolmandal Tšiili Patagoonia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles