Maisitõlvikust saab nii soolast kui ka magustoitu

, kokandushuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maisitõlvik.
Maisitõlvik. Foto: ITAR/TASS

Kauplustesse on müügile saabunud maisitõlvikud, mida võib süüa nii eriliselt valmistamisega vaeva nägemata või kasutada natuke fantaasiat ja pakkuda suisa mitut käiku.

Suitsupeekoni maisitõlvik
1 ports

1 maisitõlvik, 60g toorsuitsupeekoni.
Taigen: nisujahu 1 dl, muna 1, õlu 1 dl , sool

Keeda soolvees maisitõlvik pehmeks. Kuivata salvrätiga kuivaks. Mähi mais peekonisse. Vajadusel kasuta kinnitamiseks puidust hambatikke. Valmista taigen: sega jahu, õlu, munarebu ja sool ühtlaseks taignaks. Klopi munavalge korralikult vahtu ja sega taignasse.

Kasta maisitõlvik taignasse ja küpseta fritüüris kuldpruuniks. Fritüüri asemel võib kasutada ka potti millesse on pandud õli. Peale küpsetamist eemalda puittikud. Serveeri koos tšilli- või mõne vürtsika kastmega.

Iirisega glasuuritud maisitõlvik
1 ports

1 maisitõlvik, iiriseid 30 g, maitsestamata võid 1 supilusikatäis.

Keeda maisitõlvik suhkruvees pehmeks. Kuivata salvrätiga ja jahuta. Sulata või ja iirised segades, kuni saad ühtlase massi. Kasta maisitõlvik iirisest läbi ja aseta 10 minutiks jahedasse hanguma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles