Mälumäng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. Millise riigi lennukompaniid on Aero Charter, Aerosvit Airlines, Air Urga, Constanta Airline, Crimea Air, Wind Rose Aviation? Loetelu pole ammendav.


2. Euroopa Liidu elanike arvult suurimate linnade esikümnesse mahub üheksa liikmesriigi pealinna. Milline esikümnesse kuuluv linn ei ole riigi pealinn?  



3. Eesti ajaloos suhteliselt ainulaadne on tõsiasi, et 1291. aastal ühele linnale antud linnaõigused võeti 1656. aastal ära ning 1783. aastal anti jälle tagasi. Mis linn?



4. Kuslapuud on kutsutud ka niksipuuks. Nimetus tuleneb sellest, et just kuslapuust valmistati peamiselt nikse. Mis asi oli niks?



5. See tuntud teadlane ja diplomaat, Nobeli preemia laureaat, oli andekas kunstnik, kirjamees ning hea sportlane, maailmameister kiiruisu­tamises ning oma maa 12-kordne meister suusatamises. 1925. aastal Eestitki külastanud kuulsuse nime kannavad mitmed geograafilised objektid. Talle on pakutud koguni oma maa kuninga tiitlit. Kellest on jutt?



Vastused: 1. Ukraina. 2. Hamburg. 3. Paide. 4. 10–15 cm pikkune pulk linase lõnga kerimiseks. 5. Fritjof Nansen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles