Unelmate kontsert paduvihmas ja äikeses

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Nurmsalu.
Sandra Nurmsalu. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Reede õhtul jõudis Pärnusse kontserttuur „12 suvevärvi“, mille esinejad Raivo Tafenau bänd, Sergio Bastos, Laura Põldvere ja tänavused eurolaulikud ansamblist Urban Symphony pakkusid halvale ilmale vaatamata uskumatult võimsa kontserdielamuse.


Ma olin varem käinud Tafenau ja Laura kirikukontserdil, mis jättis mind pehmelt öeldes külmaks, seega läksin sedapuhku vaid Urban Symphonyt vaatama, kuid lõikasin kõvasti näppu.



Tafenau ja Bastose bossa- ning jazz’i-rütmid väärivad kuulamist. Polegi varem näinud, et jazz’i-muusikud niimoodi rahva kaasa haaravad, nagu nad reedel tegid Ammendes.



Ja seda hoolimata tõigast, et vahetult enne kontserti sadas nagu oavarrest ja kuulajad pidid end kaitsma vihmakeepide ja -varjudega.



Õnneks jäi kontserdi alguseks vihm järele ja nii võis Tafenaugi lavalt naljatleda: „Hommikul loendati Pärnu rannas kaheksa inimest, siin on publikut vähemalt 15 korda rohkem!“



Laura Põldvere oli koos Tafenau bändiga samuti väga super, jazz’i-töötlused tema pophittidest on huvitavad ja - mis seal salata - kaasahaaravad.



Pimedusega koos tulid lõpuks lavale ilusad ja andekad tüdrukud ansamblist Urban Symphony. Ei tea, kas vanajumal on kade, et meil on nii tublid noored muusikud, aga Urban Symphony saabudes avanesid taas taevaluugid ja publik sai vett vist ämbrite viisi.



Sellele vaatamata andsid tüdrukud Tafenau bändiga väga hea kontserdi. Urban Symphony solist Sandra Nurmsalugi imestas lavalt korduvalt Pärnu inimeste kannatlikkuse üle, et need paduvihmast ja äikesest hoolimata laiali ei jookse. Aga oli ju, mida vaadata ja kuulata.



Laulikutel läks veel nii “hästi”, et vihm lõi mitmeks minutiks rivist välja lavaseadmed. Siiski mängis Urban Symphony võimenduseta püüdlikult loo lõpuni ja teenis kuulajailt tänutäheks ovatsioonid.



Kontserdi suuvooder Tafenau võis juubeldavaile pärnakaile teatada, et tulgu taevast või pussnuge, nemad saavad etenduse kogu raha eest. Vallikäärus poleks seda kontserti ette kujutanud, kuid Ammende aia natuke intiimsemas õhkkonnas oli elamus vägev. Ei vahetaks seda isegi Madonna vastu.



Kes veel käinud pole, soovitan soojalt. „12 suvevärvi“ kontserte kuuleb veel kolmel korral: kolmapäeval Pühajärve spaa pargis, reedel Kuressaare lossihoovis ja laupäeval Hiiumaa Suuremõisa lossi pargis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles