«Sakala» säutsub Twitteris

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõiki blogijaid, Twitteri ja Facebooki kasutajaid kutsutakse üles 1.oktoobril kell 10 kirjutama oma heast õpetajast.
Kõiki blogijaid, Twitteri ja Facebooki kasutajaid kutsutakse üles 1.oktoobril kell 10 kirjutama oma heast õpetajast. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa päevaleht «Sakala» on jõudnud internetikasutajate hulgas kulutulena levivasse suhtluskeskkonda twitter.com.


Keskkonna kasutamispõhimõte on lihtne: korraga on võimalik trükkida 140 tähemärki ja teade jõuab kõikidele, kes on otsustanud hakata selle konto jälgijaks.

«Twitter on üks osa sellest, kuidas leheuudised tõhusamalt lugejani jõuavad,» ütles «Sakala» vastutav väljaandja Peep Kala.

Minnes aadressile twitter.com/sakala_ee, saab ülevaate ajalehe kodulehel ilmunud uudistest. Huvipakkuvale pealkirjale klõpsates jõuab kasutaja «Sakala» veebiväljaandesse.

Kiire ja lihtne

XXI sajandi kiires elutempos loevad kiirus ja lihtsus ning ilmselt on just seepärast, miks mikroblogikeskkond Twitter (eesti keeles «säutsuma», «sädistama») on saanud suure menu osaliseks. Internetiavarustesse tuleb pidevalt uusi võrgukeskkondi, kuid vähesed neist saavad ülemaailmselt populaarseks.

Mikroblogimisvõimalust kasutavad ka paljud Eesti tuntud tegelased. Poliitik Mart Laar, presidendi poeg Luukas Ilves ja europarlamendi liige Indrek Tarand on vaid mõned näited.

Leidub ka libakontosid, millel kirjutaja varjab end kellegi tuntud nime taha. Näiteks Edgar Savisaare kontolt on augustis tulnud teade «Ei tea, mis ma venelastele halba olen teinud, et nad mind kiusvad :-(»

Isegi Briti kuningakojal on Twitteri kasutaja, Ühendriikide presidendist Barack Obamast rääkimata.

Reedel teatas Tartu ülikool, et avas kasutaja suhtlusportaalis Facebook ja tal on kasutaja ka Twitteris.

«Soovime pakkuda infot oma ingliskeelsetele sihtgruppidele seal, kus see on neile kõige mugavam ning kus nad on harjunud käima,» selgitas ülikooli rahvusvahelise kommunikatsiooni peaspetsialist Inga Külmoja ülikooli pressitalituse vahendusel.

Rünnakute sihtmärk

Twitter on olnud ka küberrünnakute sihtmärk. Vaid nädal tagasi rünnati üht Gruusia-meelset blogijat, mistõttu Twitter oli kõigile kasutajatele kaks tundi kättesaamatu.

Mikroblogi saab kasutada näiteks kampaaniavahendina. Seda tegi teiste seas edukalt europarlamendi valimistel osalenud Indrek Tarand, kellel on Twitteris 642 jälgijat.

Anto Liivat, kes parlamenti ei pääsenud, pole pärast valimisi Twitteri kaudu teateid edastanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles