Online-intervjuu: vastas Lauri Pihlap

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Meesteka» avapidu Venus Club-is 30.04.08 - Lauri Pihlap
«Meesteka» avapidu Venus Club-is 30.04.08 - Lauri Pihlap Foto: Maria Vahuri

Meelelahutusportaali Elu24.ee lugejate küsimustele vastas laulja Lauri Pihlap.

Kas sa vaatad saadet «Eesti otsib superstaari»? Kui jah, siis kelle poolt oled?
Olen vaadanud küll. Mõned saated on vahele jäänud, aga üldiselt olen kursis. Hoian pöialt Arturile ja Arnole.

Mõlemad väga huvitavad ja karismaatilised kujud. Nendes on minu arvates palju potentsiaali ja loodan, et poisid peavad vastu võiduka finaalini.


Kas sa plaanid kunagi ka välismaale oma muusikat tutvustama minna (esinema, õppima vms)?
Kindlasti teeme kõik selleks, et minu muusika saaks võimalikult suurt kõlapinda nii siin kui mujal.

Loome erinevaid kontakte muusikaringkondades ning töötame selle nimel, et oleks võimalus mind kui artisti järjest laiemale auditooriumile tutvustada. Suuri illusioone maailmavallutamisest enesele ei loo, aga tööd peab selle nimel tegema!


Mis värk on Soul Militiaga, kas olete veel koos või teeb igaüks oma asja?
Soul Militiaga oleme tegelikult juba pikemat aega pausil. Umbes aasta.

Semy on hõivatud oma tantsukompaniiga "Semiir". Rändavad mööda ilma ning võidavad meistrivõistluseid.

Kaido on ennast kiirena hoidnud stuudio ehitamisega ning kirjutab ja produtseerib teistele artistidele muusikat.

2007. aasta kevadel leidsin mina, et on õige aeg oma sooloprojekt käima lükata. Nõnda see paus tekkiski. Aga küll meist veel kuulda saab...


On sul mõnele laulule video ka tulemas?
Loodetavasti on küll :)!

Teed sa lähiajal uue loo mõne eesti artistiga?
Hetkel pole ma otseselt mingi dueti peale mõelnud. Küll aga olen külalisesinejana kaasa löönud paaris loos vabariigi hip-hop artistidelt.

Viimane nendest on grupeering nimega 10-6 ning nende lugu «Ei Unune Iial». Kui seda raadiost kuulete, siis kuulake teraselt :). Üht-teist on veel tulemas, nii et hoidke silmad-kõrvad lahti!


Puutusid sa Rihannat soojendades tema endaga ka kokku? Mis mulje ta jättis?
Meie kohtumine oli väga põgus. Vahetasime paar sõna ning tegime koos mõned fotod.

Hoolimata sellest, et kohtusime vaid mõneks minutiks, jättis Rihanna äärmiselt sümpaatse mulje. Väga kena naisterahvas.

Kas sa kitarri või mõnda muud pilli oskad mängida?
Minu pill on klaver. Õppisin seda 8 aastat ning klaveri taga sünnib ka minu looming. Ma ei pea ennast mingiks superpianistiks, aga saan hakkama ning olen hakanud taas kord ka rohkem harjutama.

Trummide taga suudan ka ehk miskit korda saata... Kitarriõpingud jäid paraku pooleli. Muutusin kärsituks ja jätsin asja sinnapaika. Aga pill on olemas ja see on vaid aja küsimus, millal uuesti selle kätte võtan ja sõrmi veristama hakkan :)!


Mis sa selle aasta eurolaulust arvad?
Loona ei oskagi midagi suurt arvata. Selline pullitegemine ikka. Kreisiraadio ju... :). Aga soovin triole edu. Eestil oleks ju aeg sellel võistlusel taas pead tõsta. Soovin vaid parimat neile!


Kas sa tahaks ka osaleda Eurovisioonil, mina tahaks küll sind seal järgmisel aastal näha :).

Olen sellele mõelnud. Eks elu näitab, kuidas asjad kujunevad. Midagi kindlat ma ei luba, aga kindlat ei ka ei ütle.

Kes on sinu arust maailma parim laulja? Miks?
Maailma parim laulja? Heh… No ütleme nii, et sellist mõõdupuud pole olemas, millega välja arvutada PARIM :).

Küll aga on maailmas meeletult palju talente. Sel teemal võiks filosofeerida pikalt, kuid parem loetlen lihtsalt mõned nimed, kelle hääled meie planeeti on raputanud.

Freddie Mercury, Luciano Pavarotti, Michael Jackson, Take 6, Boyz II Men, Stevie Wonder... Ohh, las ta parem jääb. Neid nimesid võikski jääda kirjutama...

Lugesin mõni aeg tagasi ühest intervjuust, et sul on kõrini oma praegusest artistinimest Lowry ja soovid edaspidi olla tuntud kui Ülo.
Kas see oli nali või plaanid tõsiselt oma artistinime muutmist? Kas sellega kaasneb muutus ka muusikastiilis või viljeled lihtsalt R’n’B stiilis loomingut nüüdsest edasi Ülona?

Hahaa!!! Mul pole mitte oma nimest kõrini, vaid lihtsalt selle ümber jahumisest. Lowry artistinimi on mul olnud juba 6 aastat ja ma lihtsalt ei viitsi enam rääkida teemal nagu see oleks midagi meeletult uut.

Fakt - see nimi tuli aastaid tagasi naljaga pooleks, kui rääkisin bändikaaslastega filmist «Bad Boys». Kes teab selle filmi tegelaskujude nimesid, see mõistab, kelle suunas on vihjatud.

Kuna oleme aastate jooksul palju ringi rännanud, siis minu kodanikunime väänati alati sellekõlaliseks ja ma mõtlesin et mis seal siis ikka - kirjutaks seda nime ka nõnda nagu tarvis.

Inimesed siin riigis lihtsalt suunavad minu arvates liialt palju energiat sellele nime teemale. Mis selles nii imelikku on, et keegi artistinime kasutab? Meil on siin neid veel kümneid!

Ja kui minu oma kellelegi ei meeldi... Mis ma siis ikka oskan öelda... VÄGA KAHJU :))! Kes minu muusikast on huvitatud, see ei nori kõiksuguste teemade kallal.

Kes aga põhimõtteliselt tahab minu kohta halvasti öelda ja poriga loopida - andke tuld! Ega ma sellepärast hakka veel nime vahetama!

Ülo nimelisi inimesi ei soovinud ma solvata. See oli lihtsalt esimene, mis tookord meelde tuli :). Niisiis, saime nüüd ehk asjadesse selgust.


Kui meedia kirjutab sinu kohta midagi ebatõest , kuidas reageerid? Oled närvis, ei pööra sellele tähelepanu või naerad?

Kuidas kunagi. Oleneb enda meeleolust. Päevad pole vennad. Olen närvitsenud, olen naernud... Üldiselt üritan üldse mitte süveneda. Parem on oma energia mujale suunata.


Kas sulle helistavad õhtuti või öösiti «hullunud pubekad»?
Ei helista.

Milline kokkupuude sul on oma fännidega? On meeles mõni meeldejäävam seik, mida võiks ka teistega jagada :)?
Kokkupuuted on olnud positiivsed. On tehtud kingitusi, saadetud kirju ja pilte... Lahe!

Kunagi tehti Soul Militiast nukud, meile kingituseks. Igaühel talle omased vidinad küljes - käepaeltest võtmehoidjakettideni. See oli meeldejääv kingitus!


Mis sa arvad sellest, et sind eesti Justin Timberlake`iks nimetatakse?
See teema on kasvanud absoluutselt üle pea ja üle igasuguste piiride! Üritame siis asja selgeks teha.

Respekteerin seda artisti väga ja juba pikka aega. Ei ole ma kunagi salanud, et tema kui artist on olnud suureks eeskujuks nagu paljud teisedki (Jacksonist ja Stingist Usherini).

Sellistelt inimestelt on palju õppida - vokaaltehnikast showmehe omadusteni välja. Kui meid nö positiivses võtmes võrreldakse, siis võtan seda pigem kui komplimenti.

Kuid sellised «wannabe» teemalised kommentaarid on kohatud! Ma arvan, et ei pea kellegi ees vabandama, et mina ja Justin Timberlake oleme eakaaslased, oleme mõlemad muusikud ning meie stiilide vahele saab tõmmata paralleele.

Usun, et iga pop/ urban muusikat viljelev meesartist, kes on tulnud kas peale Timberlake'i või samaaegselt, saab pidevalt vastu päid ja jalgu, et on temaga sarnane.

Pole midagi teha, et JT on hetkeseisuga maailma number 1 meespopstaar. Kõikide pilgud on tema peal. See aga ei tähenda, et ülejäänud meesartistid, kes sarnast muusikastiili viljelevad, peaksid uue ameti peale mõtlema!

Ma olen 26-aastane ning siin väikese Eesti muusikaäris veetnud juba pea 10 aastat. Mul on muudki teha, kui kedagi kopeerida, olla mingisugune playback või karaoke artist. Kes minu muusikasse viitsib süveneda, loodetavasti saab sellest ka aru. Niisiis, taaskord ehk saime asjadesse selgust :))!

Kumba sa rohkem armastad, kas laulmist või tantsimist? Ja miks?
Laulmine on minu number üks!!! Tantsimine on aga samuti olnud pikka aega osa minu elust. Nad täiendavad teineteist väga hästi.


Kas sa oled ikka veel Dance Act’is hip-hopi treener?
Tegutsen Dance Actis ning Sakus, tantsustuudios Lamirel.

Mida sa enda juures kõige rohkem hindad?
Olen sõbralik inimene. Tolerantne inimene. Üritan olla ka eelarvamusteta inimene. Üks klišee lause, aga - usun, et sisimas olen hea inimene :)!

Mis sulle enda juures kõige vähem meeldib?
Kärsitus, püsimatus, kohati liigne keevalisus... Hmm, eks neid asju on veelgi.


Millised on Sinu arvates ilusad ja intelligentse naised?
Sellised, kes on ilusad ja intelligentsed :))!


Pead sa ennast romantiliseks meheks?
Huhh, ma ei teagi. On olnud elus neid hetki küll. Lootusetuks romantikuks ma ennast siiski tituleerida ei saa...


Milline on sinu arvates ideaalne hommik?

Kui ma saan kaua-kaua magada :))!


Kas sa kardad madusid?
Veidi ehk küll. Ma näen neid millegipärast päris tihti unes. Ei tea, mis pagana värk sellega on! Ei saa väita, et maod oleks mu lemmikloomad!


Käid sa valimas ka?
Käin küll.


Kas hääletajaid peale võtad?

Ei võta :)) :))!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles