Yusuf "Roadsinger"

Esme Kassak
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yusuf “Roadsinger”.
Yusuf “Roadsinger”. Foto: Plaadi esikaas

Kolm aastakümmet tagasi kõik oma kitarrid heategevusoksjonil maha müünud ja popmuusikamaailmast lahkunud Cat Stevens on tagasi Yusufina ning annab nüüd terve plaadi jagu selgitusi, kus ta käinud ja mida mõelnud.

Tegelikult on see mehel juba teine album pärast naasmist popmuusikasse.

Lugulaulud pajatavad enamjaolt enesele koha otsimisest siin maamuna peal, õnne ja rahu leidmisest tänu usule, täpsemalt islami­usule.

Võiks ju spekuleerida, kui paljudest lauludest oleme selle teeloleku aja jooksul ilma jäänud, ent kas täna oleks siis jälle neid lugusid? Albumitäies kaasakiskuvate meloodiatega lugudes, kus ühtki instrumenti pole ülearu, täiendavad mahedahäälset laulikut ja tema kitarri kaunid klaveri- ja viiulihelid, muu hulgas võib kuulda tšellot ja saksi.

Mees, kes pikka aega julges usulistel kaalutlustel vaid trummi saatel laulda, on igati tagasi, mässides end õrnalt nukramaigulisse, tõsisesse muusikakangasse.

Mõnigi laul, eesotsas nimilooga, jääb kõrvu kõlama, mõni mõjub suisa sugestiivselt, nt "To Be What You Must". Ning salamisi jõuab mõte mõtte järel kuulajani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles