Pinged viisid eestlasest maailmaränduri vaimuhaiglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Saarso
Mart Saarso Foto: Peeter Lagovits

Lahutusest ja karile jooksnud katsest korraldada ekspeditsioon Antarktikasse tekkisid pinged, mis viisid purjekaga «Lennuk» maakerale tiiru peale teinud kapteni Mart Saarso (44) vaimuhaiglasse ravile.

Mart võttis kaheksa aasta eest südameasjaks viia Eesti lipp Antarktikasse ja rajada sinna polaaruuringute jaam, edastas Naistemaailm.

Kolm aastat tagasi lükati projekt teadmata ajaks edasi, sest valitsus ei eraldanud mittetulundusühingule Eesti Antarktika Ekspeditsioonid raha.

Meest ajab vihale, et leitakse sada põhjust öelda ekspeditsioonile «ei», ega kaaluta võimalusi ütelda «jah».

«Kui igaüks meist annetaks kolm krooni, oleks meil see raha olemas. Riigile on teaduse arendamisest tähtsam aga vabadusekell ning miljonikroonised peldikud Toompeal. Isegi Rumeenial ja Bulgaarial, kus tänaval sõidavad ikka veel hobuveokid, on Antarktikas oma jaam,» põrutas mees.

Kõige tipuks on Mardil käimas lahutus kolmandast abikaasast Kadi Saarsost (43).

Pinged viisid Saarso sedavõrd sügavasse depressiooni, et ta läks kolm nädalat tagasi vabatahtlikult Võrus asuvasse Lõuna-Eesti haigla psühhiaatriaosakonda ravile.

Hingetohtrid diagnoosisid tal depressiooni, ärevushäired ja alkoholismi.

Täna on mehe käevangus Kristiina Raud (31), keda ta tutvustab kui oma uut väljavalitut. Nad kohtusid kliinikus kaks nädalat tagasi.

«Kui ma oleksin sündinud naisena, siis oleksin ma tema, ja kui tema oleks sündinud mehena, oleks ta mina - me oleme kokku üks,» sõnas mees.

Naistemaailm

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles