Tarvastu paisjärv tõi sügise lähemale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu paisjärve tagumises otsas värvis liigvesi puud punaseks.
Tarvastu paisjärve tagumises otsas värvis liigvesi puud punaseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tarvastu jõe paisjärv, mille ääres rahvas sel suvel esimest korda rannamõnusid võis nautida, jättis ülesvoolu osa metsa vee alla, nii et liigniiskuse all kannatavad puud võtsid juba juulis ülle sügisese värvikuue.


Toomingate, vahtrate ja teistegi puude lehed on erepunased.



Tarvastu vallavalitsuse majandusnõunik Rein Anton nentis, et ülesvoolu ulatub paisjärv  kaugemale, kui oli planeeritud, ning see tähendab lisatöid.



«Lepime maaomanikega kokku ja laseme mingil ajal ülevoolust vee alla, et puud ära lõigata,» selgitas Anton.



Projektijuht Ilona Tiigi nentis, et uputus oli kõigile üllatus. Uue veesilma projekt ei hõlmanud ülesvoolu jäävat ala ja seetõttu ei tehtud seal ka uuringuid.



«Hüdroloog Arvo Järvet annab oma hinnangu, kuulame ära keskkonnaameti seisukoha ja  siis tuleb lahendus leida,» rääkis Tiigi.



Praegu uputab Tarvastu jõe vesi ka Kullamäe juures asuvat terviseraja silda. Maakividest tammi juures on järv praegu vajalikul tasemel.



Järve ääres kavatsetakse teha veel muudki: peale uhtekohtade parandamise pannakse kohale istepingid, prügikastid, käimla ja riietuskabiinid. Ka liivast rannariba on vallavalitsusel kavas pikendada. Osa raha loodetakse selleks saada programmist Leader.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles