Meestele ei ole üheöösuhte puhul naise välimus tähtis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meestele ei ole üheöösuhte puhul naise välimus tähtis
Meestele ei ole üheöösuhte puhul naise välimus tähtis Foto: SCANPIX

Psühholoogide uuring näitas, et meestele ei ole üheöösuhte puhul naise välimus tähtis.

Uurijate sõnul  lasevad mehed juhusliku seksi puhul lati madalamale ja naiste välimus ei mängi enam nii suurt rolli, kirjutab LiveScience.

Teadlased lisasid, et naiste puhul on asi vastupidine – üheöösuhte puhul eelistavad naised keskmisest kenama välimusega mehi.

Londoni ülikooli teadlane Achim Schüzwohl ja ta kolleegid uurisid 900 nais- ja meesüliõpilast USAs, Saksmaal ja Itaalias.

Katsealustel paluti ette kujutada kolme vastassoo esindajat, keda sai kirjeldada sõnadega «väheatraktiivne», «keskmiselt atraktiivne» ja «väga atraktiivne». Siis paluti kujutada, et nad lähevad nende isikutega kohtingule ning lõpuks seksivad.

Ka paluti katsealustel anda punktid 0 – 100 kolme erineva kohtingupartneri kohta.

Uuring näitas, et mehed olid üldjoontes nõus kohtingule ja voodisse minema kõigi kolme kirjeldatud hüpoteetilise naisega. Kuigi eelistati keskmiselt või väga atraktiivset naist, ei keeldutud ka väheatraktiivsest naisest.

Naiskatsealused seevastu eelistasid üheööpartnerina väga atraktiivset meest keskmiselt või vähe atraktiivsele mehele.

Lühiajalise seksisuhte puhul saab sellist valikut seletada niinimetatud heade geenide hüpoteesi abil.

«Naised eelistavad sellisel puhul mehi, kellel on kena välimuse geenid. Naised arvestavad alateadlikult iga seksisuhte puhul võimaliku rasestumisega. Kena välimuse võib saada ka sellest suhtes alguse saav järglane,» selgitasid uurijad.

Varasemad uuringud on näidanud, et partneri valikus mängivad tähtsat rolli  näokuju ja detailid.  Lühiajalise suhte puhul eelistavad naised maskuliinsete näojoontega mehi.

Need jooned viitavad kõrgele testosterooni tasemele, mis omakorda näitab, et mees on elujõuline ja tugev, kuid samas ka vähem truu.

Kui aga tegemist on pikaajalise suhtega, siis eelistavad naised pehmemate, naiselikumate ja  mitte nii mehelike näojoontega mehi. Neil meestel on tavaliselt vähem testosterooni, nad on truumad ja perekesksemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles