Saientoloogia asutaja mõõtis tomatite valutundlikkust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saientoloogia rajaja leiutas tomatite valumõõtmise aparaadi
Saientoloogia rajaja leiutas tomatite valumõõtmise aparaadi Foto: Reuters / Scanpix

Saientoloogia rajajana tuntud ulmekirjanik Ron Hubbard ei tegelenud ainult kirjutamise ja oma usu levitamisega, vaid oli ka innukas leiutaja.

Nimelt leiutas Hubbard 1968. aastal aparaadi, millega sai tema väitel tomatite stressi ja valu mõõta, kirjutab ajakiri Life.

Hubbard avalikustas hiljem oma uuringu tulemused. Tema väite kohaselt tunnevad tomatid valu ning «karjuvad», kui neid lõigatakse.

Mees kasutas tomatite valuläve määramiseks niinimetatud elektromeetrit. Masina küljes olevad juhtmed, mille otsas olid klemmid, pandi tomati külge. Masinal olnud näidik näitas, kui suurt valu tomat tunda võib.

Ka olevat mees analüüsinud tomatitaimi psühholoogilisest vaatevinklist, katsetades nende peal psühhoanalüüsi.

Hubbard ütles ühes intervjuus, et tomatitaimed on võimelised mäletama oma eelmisi elusid, kus nad ei olnud tomatitaimed.

Saientoloogia rajaja sattus oma veendumuste tõttu kriitika alla ning ta leiutis on tänaseks päevaks unustustehõlma vajunud.

Fotot vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles