Mees, kes oli enne naine, abiellus naisega, kes oli enne mees

Annika Erg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhikos abiellus esimene sugu muutnud paar Mario del Socorro (endine Maria) ja Diana Guerrero (endine Jose)
Mehhikos abiellus esimene sugu muutnud paar Mario del Socorro (endine Maria) ja Diana Guerrero (endine Jose) Foto: Reuters / Scanpix

Traditisiooniliselt konservatiivses ja valdavalt katoliiklikus Mehhikos laulatati esimest korda paar, kellest mõlemad on läbinud soovahtusoperatsiooni.

Mario del Socorro (endine Maria) ja Diana Guerrero (endine Jose) loodavad, et nende ebahariliku pulma meediakajastus mõjutab kongressi vastu võtma seadust, mis lubab riigihaiglatel soovahetusoperatsiooni teha ning hiljem nime vahetada, vahendab Yahoo! News.

«Kui kandideerid uuele töökohale ja su dokumendid ei lähe kokku sellega, milline välja näed, sind lihtsalt ei palgata,» rääkis 55-aastane del Socorro.

Paar abiellus oma soovahetuseelsete nimedega, sest geiabielusid lubav seadus ei anna partneritele samu hüvesid mis traditsiooniline abielu.

Homoabielud seadustati 2006. aastal pealinnas Mexico Citys ning põhjapoolsest Coahuila osariigis. Eelmisel aastal legaliseeriti pealinnas varases staadumis tehtavad abordid ning võeti vastu seadus, mis lubab surmahaigetel inimestel ravist keelduda.

Katoliku kirik on kõiki muudatusi teravalt kritiseerinud.

Pruudi katoliikliku pere liikmed rääkisid, et neil kulus mitu kuud leidmaks preester, kes nõustuks paari kiriklikult laulatama.

«Lõppude lõpuks on see abielu mehe ja naise vahel, nii et miks ei võiks seda ühendust Jumala silme all õnnistada?» küsis pruudi õde Flor Guerrero.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles