Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Retsept: Täna teeme Kumkvaadi omletti!

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kumkvaadi omlett.
Kumkvaadi omlett. Foto: Toomas Tamm

Inglise keeles Kumquat on Kinkanipuu vili. Mida kasvatatakse Põhja Ameerikas, Lõuna Ameerikas, Aasias ja Vahemeremaades. Kumquat tähendab tõlkes kuldset apelsini. Puu viljad on 3 - 5 cm pikkused kuldkollase söödava viljakestaga.

Enamuses suurematest poodides müüakse kumkvaate u 40.- karp (250g).

Enne viljade kasutamist peske ja kuumutage neid kuumas vees 30 sekundit, et kest veidi pehmeneks. Viljad sisaldavad palju C vitamiini.

Milleks kumkvaati kasutatakse ? Kasutatakse salatite, kookide, marmelaadi, moosi, marineerimiseks, kala ja linnulihakastmete valmistamisel ja samuti värskelt söömiseks.

Pakuks välja ebatraditsioonilise kumkvaadi omleti
retsepti 2 -le.

Retsepti jaoks piisab ühest 250 g karbist Kinkanipuu viljadest.

Tükelda 5 kumkvaati ja karamellista kergelt pannil koos lusikatäie suhkru ja poole teelusikatäie maitsestamata võiga.

Omlett:
Muna 3 tk
Apelsini mahl100 ml
Suhkur 3 tl
Kumkvaadi koor riivitult 5 tk
Piparmünt hakitult 2 keskmist lehte
Sega kõik komponendid kokku ja klopi vahtu.

Kalla karamellistunud kumkvaadile omleti segu ja aseta ahju 150 c juures u 10 min ahju.

Kuni omlett on ahjus valmista kaste:
Kumkvaat 2 tk
Suhkur 30 g
Apelsinimahl 150 ml
Maizena hele ( kastmepaksendaja )
Lõika kumkvaat ratasteks, eemalda seemned. Lisa suhkur ja apelsinimahl ja keeda mõni minut ja paksenda.
Serveeri omletti koos piimaga

Märksõnad

Tagasi üles