«Jääaeg» sulatas rekordeid

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Menuka animafilmi "Jääaeg" kolmas film.
Menuka animafilmi "Jääaeg" kolmas film. Foto: Internet

Viljandis linastunud koguperefilm «Jääaeg 3» ületas viimaste aastate kohaliku kinopubliku rekordid: seda käis Rubiinis vaatamas ligi 2500 inimest.


«Vaatajate vanus oli seinast seina,» rääkis Rubiini haldava firma STP Nicolas juhatuse liige Indrek Klaus. «Oli viie-kuueaastasi ning ka vanaemasid ja vanaisasid.»



Hoogsas filmis kaob laiskloom Sid allpool jääd ja lund asuvasse salapärasesse maailma ning sõbrad asuvad teda päästma. Tegelased kohtavad nii lendavaid kui sammuvaid dinosaurusi ja leiavad endale uue kartmatu abilise, kelle elu sisu on kassi-hiiremäng suurte kiskjatega.



«Jääaeg 3» on saanud Eesti kõigi aegade vaadatuimaks filmiks. Kassatulu poolest möödus see kodumaisest linateosest «Nimed marmortahvlil», mis hoidis Eesti kinode suurima kassahiti tiitlit enda käes 2002. aastast. Viimastel andmetel on «Jääaega» Eestis vaatamas käinud juba üle 151 000 inimese ning piletitulu on kogutud üle kümne miljoni krooni.



Viljandis selle sajandi vaadatuimat filmi «Jääaeg 3» troonilt siiski ei tõuganud. «Nimesid marmortahvlil» käis Viljandi kinos omal ajal vaatamas ligi 7000 inimest. Olukord võib kummatigi veel muutuda, sest «Jääaeg 3» linastub Viljandis ka septembrikuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles