Galerii: Vanad Volgad tegid Järvamaal lõbusõitu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna keskpäeval kogunes Türile IX Volgade kokkutulekule 17 vanaaegset autot, edasi suundus autorodu Väätsa rahvamaja ette, et kohalikele elanikele kuni 50 aasta vanuseid sõidukeid tutvustada.

Väätsal valiti ka ilusaim GAZ ning kõige stiilsemalt riietatud mees- ja naine. Kuna kokkutuleku teemaks oli «Volga kui kolhoosiesimehe auto», oli enamik autoomanikest riietanud end vanaaegsetesse pidurõivastesse.
Kokkutuleku korraldaja Anu Valdmaa ütlust mööda oli osavõtjaid sel korral keskpäraselt. «Kirja pani ennast vähemalt neli autoomanikku, kes varem meie kokkutulekutest osa ei ole võtnud,» rääkis ta. «Alles täna hommikulgi võttis üks uus noormees oma beeži Volgaga meile sappa.»

Valdmaa möönas, et algselt lootsid nad korralda suurejoonelise kokkutuleku, sõita läbi kõik suured kolhoosid - näiteks Estonia ja Aravete, kuid rahapuuduse tõttu need plaanid ei teostunud. «Järgmisel aastal on meil 10nda tegevusaasta tõttu juubel, siis teeme kindlasti uhke ürituse,» kinnitas ta.
Kosel elav Heik Reitel, kes oma esimese Volga muretses alles aasta tagasi, rääkis, et kokkutulekust osa võtta on küllaltki kulukas - umbes tuhat krooni. «Enne pikemat väljasõitu tuleb auto ikka korralikult üle vaadata, aknad puhtaks pesta ja kere üle vahatada,» sõnas ta. «Lisaks loomulikult bensiinikulu.»

Reitel rääkis, et kui vene ajal olid Volgad ülehinnatud ja kallid, siis tänapäeval võib auto väga heasse sõidukorda saada paarikümne tuhade krooniga. «Minul kulus vähemalt 50 tuhat - ma taotlen seda, et üheksakümne protsendi ulatuses oleksid kõik osad tehase omad,» rääkis Reitel, kellel kulus remondile seitse kuud.
Reiteli hinnangul on praeguseks Volgad tänavapildis haruldased ja pilkupüüdvad, mistõttu on volgaomanikel ka omamoodi staatus. «Eile käisin sööklas söömas ja kõik vaatasid järele,» ütles ta. Lisaks peetakse Volgat heaks autoks neile, kel on tehnilist taipu, sest kõike on võimalik kodugaraažis parandada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles