Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Tuhanded inimesed tõid Pärnu plaažile mõnusa õhkkonna

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Rannavalve teatel on täna Pärnu plaažil väga mõnus õhkkond.
Rannavalve teatel on täna Pärnu plaažil väga mõnus õhkkond. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Üle pika aja taas Eestisse jõudnud kuumalaine täitis plaažid päevitajatega, kuigi uus rannaliste rekord jäi püstitamata.

Kella 15 ajal loetles G4S rannavalve Pärnu plaažil 17 000 rannalist, mis jääb tänavusele rannarekordile alla 6000 päevitajaga. Õhusooja mõõdeti 28 kraadi ja merevee soojuseks 21 kraadi. Rannas lehvib ujumist lubav roheline lipp. Kõrge on UV-tase.

Samal ajal loetleti Tallinnas Pirita rannas 8000, Stroomi rannas 5000 ja Võsu rannas 3500 päevitajat. Kõikjal lehvib ujumist lubav roheline lipp.

G4S Pärnu rannavalve juhi Rein Mõnnakmäe kinnitusel on tänane päev möödunud Pärnu rannas üllatavalt meeldivas õhkkonnas.

„Inimesed on käitunud väga korralikult, käib normaalne rannaelu ja õhkkond on tõenäoliselt tänavuse suve meeldivaim," rääkis Mõnnakmäe. „Inimesed võtavad viimast, sest tegu on võib-olla tänavuse suve viimase ranna-nädalavahetusega."

G4S Pärnu rannavalve juhi teatel ei ole rannavalvel täna problemaatilisi asju ette tulnud. Kella 15ks oli kaduma läinud vaid üks laps, kes viidi vanematega taas kokku. Kiirabi abi rannalised vajanud ei ole, samuti ei ole täna rannas olnud purjutajaid.

„Meediku abi on vajatud päris palju, aga enamik juhtumeid on seotud rannas toimuva Eesti rannajalgpalli meistrivõistluste etapiga," märkis Mõnnakmäe.

Järgnevateks päevadeks lubab Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut samuti rannailma. Kuni teisipäevani püsib vähese pilvisusega sademeteta ilm. Sooja tuleb 19-25 kraadi.

Märksõnad

Tagasi üles