Natascha Kampuschi ema süüdistatakse tütre röövile kaasaaitamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brigitta Sirny
Brigitta Sirny Foto: AFP / Scanpix

Austerlanna Natascha Kampusch oli eile tunnistajaks oma ema kohtuprotsessil.

Kampuschi ema Brigitta Sirnyt süüdistatakse oma tütre seksuaalses ärakasutamises ja tema röövile kaasaaitamises, kirjutab STT.

Natascha Kampuschi elas kaheksa aastat ta röövinud Wolfgang Priklopili majas vangistuses. Kampusch oli kümneaastane, kui mees ta röövis.

Kampuschi ema andis kohtusse endine kohtunik Martin Wabl,  kelle arvates kasutas Brigitta Sirny tütart seksuaalselt ära ja organiseeris jälgede peitmiseks tütre röövi.

Sirny eitas tütre ärakasutamist. Teda küsitleti selle suhtes ka kohe pärast seda, kui tütar kadunuks jäi.

Eile andis kohtus tunnistust ka Natascha Kampuschi isa Ludwig Koch. Isa arvates ei saa välistada, et ta eksabikaasa tundis Priklopit ja võis olla osaline tütre kadumises.

Brigitta Sirny ja Ludwig Koch olid 1998. aastaks lahutatud, kui Natascha kadunuks jäi. Kohtunik Wabl pakkus nende tütre otsingutel oma abi, kuid hakkas juba siis kahtlustama, et tüdruku ema võib asjaga seotud olla.

Natascha Kampusch eitas kohtus emapoolset ärakasutamist.

Nimetatud kohtuistung meelitas kohale paljude riikide meedia esindajad.

Telesaatejuhi karjääri alguses olev 20-aastane Kampusch esines ajakirjanike arvates kohtus julgelt ja enesekindlalt.

Kohus nimetatud süüdistuses jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles