Soovijaid oodatakse Balti keti teatejooksule

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooksul osalemiseks peab ennast registreerima kodulehel www.baltikett20.ee.
Jooksul osalemiseks peab ennast registreerima kodulehel www.baltikett20.ee. Foto: www.baltikett20.ee

Balti keti 20. aastapäeva puhul korraldatakse Läti presidendi Valdis Zatlersi initsiatiivil läbi kolme Baltimaa teatejooks, millel oodatakse kaasa lööma kõiki huvilisi.


Teatejooks «Südametuksed Baltikumis» algab Eestis 22. augustil Tallinnas võidusamba juures ja lõpeb 23. augusti varahommikul Läti piiri ääres. Sealt võtavad teatepulga üle lätlased ja jooks lõpeb Riias.

Orienteerumisliit kutsub kõiki huvilisi vabalt valitud distantsil jooksust osa võtma. Selleks peab ennast registreerima nende kodulehel www.baltikett20.ee.

Liidu esimehe Sixten Silla sõnul on jooksutempo linnades aeglasem. Samuti võtavad jooksjad tempot väiksemaks pärast südaööd, kui ollakse jõudnud Viljandisse. Siis joostakse ühte kilomeetrit viis kuni kuus minutit.

«Teate sõnum on «Vabadus». Milline teatepulk konkreetselt välja näeb, selgub alles ürituse päeval,» ütles Eesti orienteerumisklubi president Urmas Klaas.

Eestis veavad teatejooksu orienteerumisliidu liikmesklubide jooksjad, kes läbivad 212-kilomeetrise teekonna 15 tunni 58 minutiga.

Läti korraldajate teatel esitasid esimeste seas osalemisavaldused president Valdis Zatlers ja Eesti suursaadik Riias Jaak Jõerüüt. Zatlers jookseb lõpuetappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles