USAs tehtud uuring näitas, et popkornis leidub organismile kasulikke aineid.
Uuring: popkornis leidub kasulikke aineid
Uuring põhineb küsitlusel, milles 15 000 ameeriklaselt koguti andmeid, mida nad ööpäeva jooksul sõid, kirjutab sciencedaily.com.
Kuue protsendi küsitletute menüüs oli ka plaksumais, mida keskmiselt söödi kolm liitrit.
Popkorni sööjad said päevas 2,5 korda suurema koguse täisteratooteid ja viiendiku enam kiudaineid kui ülejäänud, kes popkorni ei söönud. Plaksumaisi sööjad sõid vähem liha, kuid sellegi poolest sai nende organism vajalikus koguses proteiine.
Teadlased pole avastanud, et popkorni tarbimine kasvataks südamehaigustesse haigestumist ning tekitaks kõrget kolesteroolitaset.
Uurijad lisasid, et 100 grammi popkorni sisaldab 380 kilokalorit. Selles koguses on süsivesikuid 78 grammi, rasva neli grammi, proteiine 12 grammi, B1- vitamiini 0,2 milligrammi, B2-vitamiini 0,3 milligrammi ja rauda 2,7 milligrammi.
«Uuring näitas, et popkorn aitab organismi tasakaalus hoida,» tegid uurijad kokkuvõtte.