Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Uuring: popkornis leidub kasulikke aineid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Popkorn
Popkorn Foto: Wikipedia.org

USAs tehtud uuring näitas, et popkornis leidub organismile kasulikke aineid.

Uuring põhineb küsitlusel, milles 15 000 ameeriklaselt koguti andmeid, mida nad ööpäeva jooksul sõid, kirjutab sciencedaily.com.

Kuue protsendi küsitletute menüüs oli ka plaksumais, mida keskmiselt söödi kolm liitrit.

Popkorni sööjad said päevas 2,5 korda suurema koguse täisteratooteid ja viiendiku enam kiudaineid kui ülejäänud, kes popkorni ei söönud. Plaksumaisi sööjad sõid vähem liha, kuid sellegi poolest sai nende organism vajalikus koguses proteiine.

Teadlased pole avastanud, et popkorni tarbimine kasvataks südamehaigustesse haigestumist ning tekitaks kõrget kolesteroolitaset.

Uurijad lisasid, et 100 grammi popkorni sisaldab 380 kilokalorit. Selles koguses on süsivesikuid 78 grammi, rasva neli grammi, proteiine 12 grammi, B1- vitamiini 0,2 milligrammi, B2-vitamiini 0,3 milligrammi ja rauda 2,7 milligrammi.

«Uuring näitas, et popkorn aitab organismi tasakaalus hoida,» tegid uurijad kokkuvõtte.

Märksõnad

Tagasi üles