Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Retsept: Kirsi-toorjuustukook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kirsi-toorjuustukook.
Kirsi-toorjuustukook. Foto: Toomas Tamm

Maitsestamata toorjuust (näiteks Philadelphia klassik) 250 g


Rõõskkoor 35% 350 g


Kivideta kirsid (või asenda teiste käepäraste marjadega) 200 g


Suhkur 100 g


Želatiin 15 g

Koogipõhi
Küpsised 70 g
Mandlilaastud 50 g
Suhkur 30 g
Maitsestamata või 40 g

Küpsised, mandlilaastud, suhkur, või sega korralikult ühtlaseks massiks, võimalusel kasutage blenderit. Mass suruge ühtlase kihina koogivormi põhja ja asetage jahedasse.

Pange želatiin vähese veega 15 minutiks punduma ja sulatage madalal kuumusel, et želatiin korralikult sulaks. Vahustage koor koos suhkruga. Sulatatud soe želatiin segage toorjuustuga ühtlaseks kreemiks. Lisage vahustatud koor ja lõpuks kirsid.

Kirsid võivad olla kas terved (nagu retseptis) või püreestatud. Segage koogi kate ühtlaseks vahuks ja katke ühtlase kihina koogipõhi. Jätke kook mõneks tunniks külma.

Serveerige koos kirssidega. Kaunistuseks võib kasutada söödavaid, kuid mitte väetatud lilleõisi (võõrasema).

Taldriku omapärasemaks muutmiseks kasutage paberist väljalõigatud žablooni, läbi mille raputage sõelaga kakaod. Lõpus lisage kaunistuseks kirsid.

Märksõnad

Tagasi üles