Annie Leibovitzi pea kohal ripub pankrotikirves

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annie Lebovitz ja tema kuulus foto rasedast Demi Moore'st.
Annie Lebovitz ja tema kuulus foto rasedast Demi Moore'st. Foto: AFP / Scanpix

Kuulus veteranfotograaf võlgneb finantsfirmale Art Capital Group 24 miljonit dollarit ning ei suuda seda tagasi maksta, samas keeldub ta andma võlausaldajale ligipääsu võla tagatiseks olevale pandivarale.


Ligi 260 miljoni krooni suuruse võla tagatiseks on Leibovitzi maja, ateljee ning tema fotoarhiiv, kirjutab portaal PDN Online. Ainuüksi Lebovitzi kuulsat arhiivi peetakse väärtuslikumaks kui kogu võlasummat.

Art Capital Group andis asja kohtusse. Leibowitzi esindaja viitas oma avalduses, et hagi on «väär ja ebatõene» ning vihjas, et Art Capital Group ahistab samasugusel moel ka teisi inimesi.

Leibovitzi võib pidada tõeliseks staarfotograafiks, ta on pildistanud mitmeid selle maailma kuulsaid ja vägevaid alates kuninganna Elisabeth II ja Bill Gatesist kuni Michael Jacksoni ja Arnold Schwarzeneggerini. Tema oli viimane, kellele poseerisid John Lennon ja Yoko Ono. Viis tundi hiljem lasi Mark David Chapman Lennoni maha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles