Karksis tuleb lennupäev

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kolm aastat tagasi valminud Karksi lennuväljal on 15. augustil taas lennupäev.


Osalema on kutsutud väikelennukid, motodeltaplaanid, mudeldajad ja mootorvarjurid. Osa on lubanud võtta ka läti erapiloodid. Päeva lõpetab lennuraja jooksukross, mille võitjad pääsevad huvilennule Karksi valla kohale. Lapsed ja täiskasvanud saavad osaleda vigursõiduvõistlusel.



Lennukeid on oodata alates kella 10-st. Päeva avab kell 12 langevarjurite hüpe. Järgnevad lennukite demoesinemised ja väikelennukite ralli, mida kroonivad kaasaelamist pakkuvad täpsusmaandumis- ja pommitamisvõistlus.



Lennupäevast võtab osa ka Leedu A-klassi karikavõistluste pilotaažlennu meister Andres Rätsepp, kellelt võib oodata nauditavat demoesinemist Saksa lennukil Extra 300LP.



Kohale lendab Kaitseliidu lennukorpuse AN-2 sõjaväe langevarjuklubi langevarjuritega. Pealtvaatajatele kujuneb kindlasti huvipakkuvaks erapilootide ühissõit väikelennukitega, mille omadusi tutvustavad parimad asjatundjad.



Karksi lennupäeva korraldavad Mulgimaa elu edendamise keskus ning Eesti era- ja harrastuspilootide liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles