Algavad "Tallinna kirikurenessansi" kontserdid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi-Mihkli kirik.
Rootsi-Mihkli kirik. Foto: Peeter Langovits/ Postimees

Täna algavad sarja "Tallinna kirikurenessanss 2009" sarja kontserdid, mis pakuvad ainulaadseid muusikaelamusi renoveeritud Tallinna pühakodades, teavitavad ERR uudised.


Kirikutes musitseerivad Arsise kellade ansambel, Kadri Hunt ja Weekend Guitar Trio, Villu Veski jt, teatas muusikaühing Crescendo.



Tallinna linna kultuuriväärtuste ameti algatatud restaureerimisprojekt “Tallinna kirikurenessanss” on iga aasta augustikuus pakkunud kaunist muusikat suurepärastes sakraalhoonetes.



Projekti "Tallinna kirikurenessanss" eesmärk on tutvustada linnaelanikele ja turistidele äsja renoveeritud kirikuid, nende ajalugu ja traditsioone. Endise "Tallinna kirikurenessansi" projektijuhi ja praeguse Eesti ajaloomuuseumi teaduri Olev Liiviku arvates on sakraalpärand Eesti muinsuste väärtuslikem osa.



"Ühiskondlike hoonetena sisaldavad nad rohkesti kõige hinnalisemaid kohalikke kunstimälestisi. Pealegi seob kirik eestlasi äärmiselt tihedalt Lääne kultuuri, filosoofia, kunsti ja muusikaga," ütles Liivik.



Koos muusikaühinguga Crescendo jätkub kontsertide traditsioon selgi aastal, hõlmates valikut vene õigeusu muusikast tänapäevaste töötlusteni. Kontserdid toimuvad igal augustikuu neljapäeval algusega kell 18 ja sissepääs on tasuta.



Täna esineb Tallinna Rootsi-Mihkli kirikus Arsise kellade ansambel, 13. augustil Tallinna piiskoplikus toomkirikus vene õigeusu meesansambel Credo, 20. augustil Nõmme Saksa Lunastaja kirikus Kadri Hunt ja Weekend Guitar Trio ning 27. augustil Püha Vaimu kirikus Villu Veski, Tiit Kalluste ja Taavo Remmel.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles