Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Madonna ütles pärast kontserti maha istudes: «Wow!»

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Peeter Rebane Madonna kontserdil.
Peeter Rebane Madonna kontserdil. Foto: PM/SCANPIX

Postimees uuris Madonna kontserdi korraldajalt Peeter Rebaselt, kuidas laulja oma vaba aega sisustas, kas Evelin Ilvese kingitus sai üle antud ja kas suurkontsert möödus viperusteta.


Mis kell ja milliste emotsioonidega täna (eile – toim) ärkasite?


Ärkasin kell 11.05 ja palju värskema ja puhanumana kui kontserdipäeval.



Kas külastasite pärast kontserti ka mõnda järelpidu ja mis kell magama saite?


Pärast kontserti saatsime külalised lauluväljakult minema ja siis läksin Püha Vaimu kirikus toimunud

afterparty

’le. Pärast seda läksin Hollywoodi Paul Oakenfoldi kuulama. Olin seal umbes kella kolmeni ja kella poole neljaks läksin koju magama.



Linnas toimus lisaks ühele ametlikule peole Hollywoodi klubis ka kümneid mitteametlikke järelpidusid, mis püüdsid Madonna nime ja pilti kasutades ebaseaduslikult kasu saada. Kuidas neid klubisid karistatakse?


Madonna esindajate nõudmisel on kõigile, kes on oma ürituse reklaamimisel kasutanud laulja nime, saadetud vastavad hoiatuskirjad. Kuidas nendega edasi käitutakse, on Madonna advokaatide otsustada.



Angeli klubis peeti samuti Madonna mitteametlikku järelpidu. Kas see oli laulja esindajatega kooskõlastatud?


Jah, kuna ma olen selle omanik, oli seda lihtne teha.



Palju vaba aega Madonnal Eestis oli ja kuidas ta selle sisustas?


Lauluväljaku ruumidest ta linna peale ei läinud. Heliproov algas kell 15.40 ja kestis umbes poolteist tundi. Pärast seda oli tal hetk vaba aega ning siis algasid juba grimm ja kostüümiproovid. Seejärel mediteeris ta veerand kümneni ja siis oli tal traditsiooniline ühispalve koos kõigi oma lauljate ja tantsijatega. Ja siis mindi otse lavale.



Kui te teda kohtasite, siis millest te rääkisite?


Mina nägin teda umbes viis minutit. Peamiselt rääkisin tema mänedžeriga ja mulle sai selgeks, et maailm on ikka väga väike. Nimelt on selle mänedžeri kunagine pruut eestlanna ja kõigele lisaks veel minu tuttav.



Kuidas Madonna ja tema meeskond kontserdi korraldusega rahule jäi?


Väga hästi! Kõik tema meeskonnaliikmed ütlesid, et neile meeldis väga lauluväljak ja publik ning korraldus oli tasemel. Madonna emotsioonid võtab kõige paremini kokku aga see, mida ta lavalt maha tulles oma turvaülemale ütles. Ta istus tooli, pööras selja publiku poole ja tema esimene sõna oli: «Wow!» Lõpuloo ajal tuli ta ju lavalt maha ja läks rahva sekka – ta ei teinud seda ei Oslos ega Belgias. Tunda oli, et valitses väga positiivne energia.



Kuidas ta teie kingitud teemantidega kaelakeesse suhtus ning kas Evelin Ilvese kingitud dressid said ka üle antud?


Kahjuks said mõlemad asjad üle antud nii, et ta ei saanud neid lahti teha ega vaadata, sest ajagraafik ei lubanud. Meie kohtumine oli tõesti väga üürike, aga ta lubas need lennukis lahti teha. Meie meeskond on alati pisikesi kingitusi teinud.



Näiteks Depeche Mode sai Tallinna malelaua ja Pet Shop Boys Arvo Pärdi kogumiku. Aga nii uhket kingitust pole me varem teinud.



Olete sama kontserti näinud mitmes riigis. Mis mulje teile Eesti publik jättis?


Ma kõndisin terve kontserdi mööda lauluväljakut ringi, et igast erinevast punktist kuulda ja näha, kuidas heli ja show on ning kuidas inimesed on. Publik jättis hästi rõõmsameelse ja positiivse mulje. Tore oli näha, et kontserdile oli tulnud nii kolme- kui 80-aastaseid ning kõik olid väga sõbralikud ja heas tujus.



Aga Madonna esinemine? Kas oli näha väsimuse märke?


Vastupidi, ma ütlen täiesti ausalt, et minu meelest oli see kolmest kontserdist, mis ma näinud olen, kõige parem. Oslos oli väga vihmane ja külm ning Belgias ei olnud ka sellist atmosfääri. Ma jäin ise küll rahule.



Kas kontserdi korraldamine sujus suuremate äpardusteta ja mida oleks võinud teistmoodi teha?


Alati on asju, mida kõrva taha panna, aga ma arvan, et kõik sujus ladusalt. Oluline on see, et keegi ei saanud tõsiselt viga, produktsioon töötas laitmatult, süüa-juua jätkus ja tualetisabasid väga ei olnud.



Kuidas lahendada olukorda, kus inimesed tulevad varem kohale, aga peavad ikka mitu tundi sabas seisma?


Tuleb veel varem kohale tulla. Need, kes tulid enne kella kuut, said kõik kohe sisse ja said aega veeta hoopis õlut või jäätist limpsides. Tegime väravad lahti kell pool kolm ja sellest ajast kuni kella kuueni tuli sisse ainult veidi üle 4000 inimese 74 000st. Ei ole võimalik lasta nii suur mass inimesi ühe tunni jooksul lauluväljakule. Isegi kui panna kolm korda rohkem piletiskännereid tööle, tekivad järjekorrad.


Märksõnad

Tagasi üles