Baskini teater tuleb suvise lavastusega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

12. augustil Viljandis mängitava Vana Baskini Teatri suvekomöödia «Hullem kui Hollywoodis» autor on meie vaatajale tuttav John Patrick. Tema näidenditest on Eestis lavalaudadele jõudnud «Kummaline missis Savage», «Grupipilt», «Kõik armastavad...» ja «Opal otsib meest».


«Hullem kui Hollywoodis» etendus Ameerika Ühendriikides esimest korda 1974. aastal ja seda on mängitud lugematutes teatrites üle kogu maailma.



Hollywoodi supertähel, kuulsal seriaalinäitlejal Myra Marlowe’l (Helgi Sallo) saab staarielust kõrini ja ta otsustab teha kannapöörde. Jätnud luksusliku elu, produtsendid, režissöörid, ajakirjanikud, kõmupiltnikud, kolleegid ja austajad sinnapaika, kolib naine maale elama lootusega, et saab rahulikult tomateid kasvatada ja maaelu idülli nautida.



Kõik on kena, aga peagi selgub, et ta on sattunud vihma käest räästa alla. Ja mitte sellepärast, et kuulsus teda jälitaks — ei, külaelanikud ei tunne teda grimmi ja kostüümita äragi ning tal õnnestub oma identiteeti päris hästi varjata. Et pääseda naabrite pealetükkivusest, võtab Myra kasutusele oma näitlejavõimed ja teeb seda üleliiagi usutavalt, saavutades soovitule vastupidise tulemuse: teda kahtlustatakse kõige koledamates kuritegudes.



Suvekomöödia on lavastanud Ivo Eensalu ja kujundanud Tallinna Linnateatri kunstnik Kustav-Agu Püüman. Peale Helgi Sallo, kes etenduse jooksul ainult paariks ümberrõivastumiseks lavalt pääseb, mängivad näidendis Ene Järvis, Anne Paluver, Mari Lill, Raivo Mets, Väino Laes ja Ivo Eensalu.



Lavastus etendub 12. augustil kell 20 Kaevumäel.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles