Arbuusikoori ligikaudu 1 liiter
Soolvesi:
Küm vesi 800 g
Sool 60 g
Marinaad:
Vesi 1,5 dl
Õunaäädikas 3 dl
Suhkur 200 g
Nelgiterad 1 tk
Kaneelikoore tükk
Eemaldage korralikult viljaliha ja lõigake pealt ära roheline kooreosa. Tükeldage arbuusikoored 2,5 x 2,5 cm tükkideks. Kallake peale vesi ja keetke koori 5 minutit.
Kurnake ja jahutage külma jooksva vee all. Kallake koortele soolvesi ja laske 5 tundi toatemperatuuril seista. Kurnake soolvesi ja loputage koored külma veega. Lisage uus vesi ja keetke, kuni koored on pehmed, ja kurnake. Jälgige, et koored puruks ei keeks. Keetmise vahepeal segage kokku marinaad.
Vesi, äädikas, suhkur, nelk ja kaneel asetage potti ning kuumutage aeglaselt keemiseni. Segage, kuni suhkur on lahustunud. Steriliseerige purgid, täitke need arbuusikoortega ja kallake üle marinaadiga. Sulgege õhukindlalt ja laske vähemalt kuu aega seista.