Retsept: Marineeritud arbuusikoored

, kokandushuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast sisu söömist saab edukalt kasutada ka arbuusi koort.
Pärast sisu söömist saab edukalt kasutada ka arbuusi koort. Foto: LIIS TREIMANN/PM/EMF

Käes on august ja algamas arbuusisöömise hooaeg. Mida teha allesjäänud suure koorehunnikuga? See küsimus ajendas proovima arbuusikoorte marineerimist.

Tulemus oli üllatavalt sarnane marineeritud kõrvitsasalatiga, mida sobib pakkuda šašlõki juurde või talvel koos seapraega.

Arbuusikoori ligikaudu 1 liiter

Soolvesi:
Küm vesi 800 g
Sool 60 g

Marinaad:
Vesi 1,5 dl
Õunaäädikas 3 dl
Suhkur 200 g
Nelgiterad 1 tk
Kaneelikoore tükk

Eemaldage korralikult viljaliha ja lõigake pealt ära roheline kooreosa. Tükeldage arbuusikoored 2,5 x 2,5 cm tükkideks. Kallake peale vesi ja keetke koori 5 minutit.

Kurnake ja jahutage külma jooksva vee all. Kallake koortele soolvesi ja laske 5 tundi toatemperatuuril seista. Kurnake soolvesi ja loputage koored külma veega. Lisage uus vesi ja keetke, kuni koored on pehmed, ja kurnake. Jälgige, et koored puruks ei keeks. Keetmise vahepeal segage kokku marinaad.


Vesi, äädikas, suhkur, nelk ja kaneel asetage potti ning kuumutage aeglaselt keemiseni. Segage, kuni suhkur on lahustunud. Steriliseerige purgid, täitke need arbuusikoortega ja kallake üle marinaadiga. Sulgege õhukindlalt ja laske vähemalt kuu aega seista.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles