Lihula viib elavasse keskaega

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muistne Lihula.
Muistne Lihula. Foto: engine.koduleht

Lihulas eestlaste ja rootslaste vahel 1220. aastal aset leidnud lahingu aastapäeva tähistab 8.-9. augustil festival “Lihula elav keskaeg”.


Eestlastele võidukalt lõppenud lahingust on möödas juba ligi 800 aastat, ometi inspireeris see festivali korraldajaid tutvustama elu keskaegses linnas ja sõjalaagris, keskendudes 13. ja 14. sajandile.

Festivalil on kavas keskaegne laager, mõõgavõitlusturniir, lahing, muusika ja tantsud, väike laat ja loengud keskajast. Korraldajate eesmärk on tuua keskaeg ellu võimalikult autentsena – kõik, mida festivalil näha ja kuulda saab, põhineb arheoloogilistel andmetel, tolleaegsel kunstil ja kirjandusel.

Ürituse peakülaline on vanamuusika ansambel Stary Olsa Valgevenest. Kollektiiv on Eestit varem mitu korda külastanud ja leidnud vaid positiivset vastukaja. Kõik nende instrumendid põhinevad konkreetsetel ajaloolistel eeskujudel. Ansambli liikmed õpetavad rahvast keskaegseid tantsegi tantsima.

Festivaliala on külastajatele avatud laupäeval 11-20 ja pühapäeval 11-14.30. Päevapilet maksab 25 krooni, perepilet 60 krooni, koolieelikud tasuta.

Festivali kava

Laupäev, 8. august
Kell 11 avamine.
Kell 12 turniir.
Kell 13.30 Stary Olsa (Valgevene).
Kell 15.30 Inna Põltsami loeng Vana-Liivimaa linnadest.
Kell 16.30 lahing.
Kell 18.30 Stary Olsa.

Pühapäev, 9. august
Kell 11 avamine.
Kell 11.30 Mati Mandeli loeng “Keskaegne Lihula”.
Kell 12.30 Stary Olsa.
Kell 14.30 lõpetamine.

Lisainfo:
http://lihulamedieval.info/

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles