Tallinnas esineb USA progressiivse džässi duo Sabot

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christopher Rankin ja Hilary Binder ansamblist Sabot
Christopher Rankin ja Hilary Binder ansamblist Sabot Foto: Internet

Neljapäeval, 15. mail, astub Tallinnas, Reggae baaris, üritustesarja «Featuring:» raames üles USA progressiivse džässpungi duo Sabot.

1988. aastal San Fransiscos asutatud Sabot tekkis punkbändi Forethought rütmisektsiooni lahkumisel ansamblist. Basskitarrist Christopher Rankin ning trummar Hilary Binder otsustasid murda vabvaks traditsioonilistest stiililistest piirangutest ning luua bassi ja trummide duo.

Oma suurimateks muusikalisteks mõjutusteks peab Rankin klassikalist muusikat, džässi ja progressiivset rokki, Binder aga on lisaks klassikalisele muusikale mõjutust saanud muuhulgas nii soulist, hardcore´ist kui hip-hopist. Loomulikult on mõlema inimese nooruspõlve mõjutanud ka erinevad punk-bändid.

Selleaastase Euroopa turnee raames Eestisse jõudev Sabot on muusikasõprade rõõmuks siin käinud ka varem, andes kontserte nii Tallinnas kui Pärnus. Üritustesarjal «Featuring:» on Saboti maaletoojaks au olla juba teistkordselt.

«Me oleme iga üritusega proovinud kuulajate ette tuua võimalikult erinevaid ansambleid, millel oleks siiski olemas mingi omavaheline seos. Ka seekord üritasime valida välja sellised ansamblid, mis omavahel sobiksid ning samas üksteist mõnes mõttes täiendaksid,» ütles ürituse peakorraldaja, Risto Karupoeg.

Lisaks Sabotile astuvad neljapäevasel üritusel üles kodumaine fusion-džässi legend Phlox, suurepärane noor indie-ansambel Junk Riot, progressiivset eksperimentaalrokki viljelev Rumour Is News ning üks vaieldamatult legendaarsemaid kohalikke rockbände – pungilegend J.M.K.E.

«Võibolla ei ole ükski elusolev kitarrist suuteline nii šefilt mängima, et Hilary ja Chrisiga sammu pidada, seepärast neil kitarre bändis polegi. Või mis elusolevatest ma räägin, ka Jimi Hendrix oleks kahtlemata hätta jäänud,» ütles ansambli J.M.K.E. liider Villu Tamme, kellel on enda sõnul suur heameel taas legendaarse duoga lava jagada.

 

Järjekorras kaheksas «Featuring:» toimub Tallinnas, Reggae baaris 15. mail. Uksed avatakse kell 20.00 ning pilet maksab flaieriomanikele 75 ning ülejäänutele 100 krooni.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles