Arvutipoe silt: koertele ja mustlastele sissepääs keelatud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutipood. Foto on illustreeriv
Arvutipood. Foto on illustreeriv Foto: AFP / Scanpix

Vahemeres asuva Mallorca saare ühe arvutipoe müüjad olid varastega võitlemisest tüdinenud ning riputasid välja sildi, et koertele ja mustlastele sissepääs keelatud.

Mallorca mustlasi ühendava organisatsiooni esindaja Gabriel Nastase sõnul oli selline silt inimõigusi rikkuv ja solvav, edastab AFP.

 

«Tundub, et Mallorca on suundumas uude natsiajastusse. Natsi-Saksamaal keelasid kauplused koertel ja juutidel siseneda. Praegune suhtumine on ohtlik, kuna võib muutuda üleüldiseks,» arvas mustlaste esindaja.

«Tähelepanu! Koertele ja mustlastele on kauplusesse ilma eriloata sisenemine keelatud. Keelu rikkujad visatakse välja,» seisis sildil.

Arvutipoe omanikud otsustasid sellise sisuga hoiatussildi üles riputada pärast seda, kui nende äri sattus varguselainesse.

Silt jõudis väljas olla siiski ainult paar päeva. Inimestelt vihjeid saanud politsei käskis omanikel vaenu õhutava sildi maha võtta.

 

Mustlaste esindaja Gabriel Nastase arvates on arvutipoe omanike selline käitumine selge näide selle kohta, et Mallorcal kasvab rassistlik suhtumine.

 

«Vargad oleks võinud sama hästi olla näiteks Moldovast või ka mustlasteks kehastunud bulgaarlased. Arvan, et poe omanikud polnud võimelised kindlaks tegema, kes need vargad tegelikult olid,» sõnas Nastase.

Kuus aastas Mallorcal elanud Nastase arvates on inimesed ebasõbralikumaks muutunud.

«Üha sagedamini kuulen, et kõik prostituudid ja vargad on mustlased,» nentis mustlaste esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles