Väldi Madonna kontserdilt tulles taksotünga

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Mupo soovitab: nõua taksojuhilt teenust vastavalt hinnakirjale, ära nõustu «kokkuleppehinnaga», maksa taksomeetri järgi ja küsi sõidu lõppedes kviitungit.


Laulupeol ja Õllesummeril esinenud taksoteenuse osutamise nõuete rikkumiste tõttu ja eelseisva Madonna kontserdi puhul juhib Tallinna Munitsipaalpolitsei elanike tähelepanu taksoveo eeskirja nõuetele.



Taksojuht on kohustatud teenindamise algul lülitama sisse taksomeetri ning sõidu lõppedes esitama kliendile taksomeetri printeril trükitud kviitungi, millele on märgitud sõidu täpne tasu ning muud rekvisiidid. Taksojuhil ei ole õigust nõuda sõitjalt taksomeetri näidust kõrgemat sõidutasu.



«Mõningad seadustest mitte lugupidavad taksojuhid kasutavad ära inimeste teadmatust Tallinnas kehtestatud taksoveo eeskirja nõuetest ning nõuavad klientidelt välja ebamõistlikult suuri summasid teenuse osutamise eest, pakkudes taksoteenust kokkuleppehindadega,» kommenteeris munitsipaalpolitsei juhataja Kaimo Järvik.

«Soovitame linlastel keelduda selliste kokkulepete sõlmimisest ning nõuda taksoteenust vastavalt hinnakirjale, mis on nõuetekohaselt kleebitud takso parempoolse tagaukse klaasile ja armatuurlaua paremale poolele, sõitjale nähtavale kohale,» ütles Järvik.

Järviku sõnul tasub teada, et taksojuhil ei ole õigust mõjuva põhjuseta keelduda sõitja teenindamisest. «Kahjuks on tulnud ette juhtumeid, kus taksojuht keeldub klienti teenindamast, saades teada, et eelseisev sõit on vähetasuv. Selline tegevus on ebaseaduslik.»

Juhul, kui taksojuht keeldub kliendi teenindamisest, ei lülita sisse taksomeetrit, ei väljasta kviitungit või määrab kokkuleppehinna või esineb teisi taksoveo eeskirja nõuete rikkumisi, palume informeerida sellest munitsipaalpolitsei korrapidajat lühinumbril 14410.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles