Jet Li on hädas Hiina tsensoritega

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jet Li.
Jet Li. Foto: Reuters / Scanpix

Hiina näitleja Jet Li avaldas nördimust, et tema Hollywoodi filmid ei jõua kodumaa kinolinale.

Näitleja kirjutas oma kodulehel, et tema 2000. aastal valminud «Romeo peab surema» sai Hiina tsensoritelt keelu, sest filmis näidati gängstereid, vahendas BBC.

Aasta hiljem valminud «Draakoni suudlust» ei lubatud Hiinas näidata, sest Li mängitud hiinlasest politseinik tappis välismaalase.

«Filmid ei pea alati olema realistlikud,» kirjutas Li, kelle meelest on Hiina filmitööstus rohkete keeldude tõttu madalseisus.

«Tavaliselt on actionfilmides head ja halvad tegelased. Kui gängsterid pole sobilikud ja politseinikud pole sobilikud, siis milline tegelane peaks filmis esinema, et ei tekiks probleeme?» küsis näitleja. «Nii jääb üle vaid muistseid Hiina jutte toota.»

Hiina tsensorid valivad hoolikalt, milliseid välismaa filme kinolinale lubada. Aasta jooksul lubatakse näidata keskmiselt 20 välismaal toodetud filmi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles