Võtikvere raamatuküla kutsub 8. augustil sünnipäevale

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjastuse Tänapäev eksjuht Tiina Tammer paari aasta eest Võtikvere raamatupäeval kirjandust müümas.
Kirjastuse Tänapäev eksjuht Tiina Tammer paari aasta eest Võtikvere raamatupäeval kirjandust müümas. Foto: Internet

8. augustil kelle 12 kutsub Jõgevamaal, Torma vallas tegutsev Võtikvere raamatuküla nii täiskasvanuid kui lapsi oma 10. juubelile.


Traditsiooniliselt pakuvad raamatupeol kirjastajad raamatuid veidi odavamalt.

Raamatuküla patrooniks on sel aastal valitud kirjanik Doris Kareva.

Päeva juhiks on raamatuküla looja, kirjanik ja filmitegija Imbi Paju, kes ajab juttu kultuuri-ja veiniraamatute autori, kirjanik asjatundja Kalev Keskülaga, teleajakirjaniku kirjaniku Kadri Hinrikusega, luuletajate ja kirjanike Kätlin Kaldmaaga, Jürgen Rooste, Asko Künnapi, Karl Martin Sinijärve, Mihkel Kaevatsi, Eeva Pargi, Tiina Laanemi ja eesti keeles kirjutava soome taustaga lastekirjaniku Mika Keräneniga ja mitmete üllatuskülalistega.

Külla on kutsutud ka külaline Israelist, Eesti juudi muuseumi looja ja mäluuurija, eesti-juudi taustaga matemaatikaõppejõud Mark Rõbak, kes räägib oma tööst ja tutvustab muusemi poolt kirjastatud omapärast teost "Ajatu veerel" lugu Eesti juudist Guido Pandist, kes jäi Saksa okupatsiooni ajal ellu tänu oma eestlastest sõpradele.

Soome Instituudi abiga on kujundatud Võtikvere külamaja laste raamatupessa muinasjutu ja joonistamisetuba, kus loetakse Heleen Vennika ja Kristel Dambe eestvedamisel lastele soome lastekirjanike poolt kirjutatud lugusid ja joonistatake.

Soome kunstiõpetajad ja harrastajad Iiris Saloranta juhendamisel haaravad peolised kaasa kunstilise perfonmace`iga " Pilt on keel, tagasi lapseliku rõõmu juurde".

Muusikalist külakosti pakuvad vanamuusikud Olde Hansast. Ja ühtelaulmine regilaulu abil toimub Mikk Sarve eestvedamisel.

Toreda väikese lasteetendusega esineb Torma Põhikooli naitering ja sünnipäev lõpeb Väike-Maarja harrastusteatri näidendiga "Ärapõlatud peigmehed".

Võtikvere raamatuküla tegevus ja pidu on kõigile tasuta.

Võtikvere raamatuküla tegutseb kodanike vabatahtliku algatuse ja talgute korras.

Luuletaja ja kirjanik Jürgen Rooste on kirjutanud Võtikvere raamatuküla kohta: "Oma eluruumi teadlik kujundamine, vaimne süvendamine ja süvenemine võivad nõnda pikapeale isegi taas luua midagi, mida me kunagi nimetasime oma (kultuuriliseks) identiteediks."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles