Astronaudid: loodame leida Maa-välist elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astronaudid Endeavouri pardal
Astronaudid Endeavouri pardal Foto: AP / Scanpix

Rahvusvahelisest kosmosejaamast missioonilt naasnud astronautide sõnul loodavad nad edaspidi leida märke Maa-välise elu kohta.

Astronautide arvates peaks inimkonna kosmose uurimine lõpuks ka maaväliste tsivilisatsioonide jälile viima, kirjutab AFP.

«Otsingute jätkudes on võimalik, et satume kasvõi täitsa juhuslikult senitundmatute eluvormideni,» arvas kosmosesütiku Endeavour astronaut Mike Forman.

Formani arvates ei pruugi avastatavad eluvormid olla sellised, mida inimesed eluna defineerivad.

«Raske on uskuda, et mujal universumis pole elu. Kindlasti leidub kuskil Maa-väliseid tsivilisatsioone,» lisas astronaut.

16 ööpäeva kosmoses olnud Endeavouri meeskond seekord küll ei leidnud märke millestki salapärasest ja senitundmatust, kuid nad pole lootust kaotanud.

«Olen veendunud, et kuskil seal on olemas eluvormid ja võib-olla ka tsivilisatsioonid, mida inimsilm pole veel näinud,» sõnas astronaut Gregory Johnson.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles